BOŽIĆNA PORUKA EPISKOPA ATANASIJA: Braća i sestre na Kosovu i Metohiji nisu sami, crkva Hristova je sa njima (VIDEO)

Novosti online

06. 01. 2023. u 09:31

EPISKOP mileševski Atanasije uputio je uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića poseban pozdrav, kako je rekao, braći i sestrama na prostoru Kosova i Metohije i poručio im da nisu sami i da je cela crkva Hristova sa njima.

БОЖИЋНА ПОРУКА ЕПИСКОПА АТАНАСИЈА: Браћа и сестре на Косову и Метохији нису сами, црква Христова је са њима (ВИДЕО)

Foto: Prntskrin/Kosovo onlajn

Atanasije je u manastiru Mileševa za Kosovo onlajn izjavio da u vreme Božićnih praznika Gospod Isus Hristos dolazi svima želeći da uspostavi novi bratski odnos sa svim ljudima.

 - S onima koji u ovo vreme misle o njemu i na njega, ali sa onima koji su još daleko koje treba prizvati i dozvati. U susret prazniku Rođenja Isususa Hrista crkva gospodnja poziva sve ljude, svu Božju tvorevinu da se prisjedini s Ocem nebeskim kroz sina Božjeg, rekao je Episkop Atanasije. Mi bi smo želeli da svako ljudsko biće o Božiću uspe da prodre u tu svečanu atmosferu Vitlejemske pećine kada se gospod Hristos rodio, i da svako bez obzira gde se nalazi da li je slobodan, ili ne, siromasan ili imućan, ostareo, bolestan ili zdrav prodre u tu atmosferu i uspe da doživi tu bliskost s Bogom da oseti zagrljaj oca nebeskoga - rekao  je Atanasije.

Ističe da naročito u vreme božićnih praznika treba da pokažemo ljubav i zajedništvo s Bogom, ali i jedni prema drugima, jer, kako dodaje, u Božjem svetu ima mesta za sve.

 - Božić je naša šansa, šansa za čovečanstvo da doživljavajući tu bogočovečansku zajednicu, napravimo eto makar sada novi početak života u zajednici s Bogom i jedni s drugima u miru, ima prostora za sve u Božjem svetu samo je potrebno prihvatiti onu poruku anđeosku koja se čula o Božiću. Slava na visini Bogu, na zemlji mir, među ljudima dobra volja! Ako budemo imali dobu volju biće mesta za sve u Božjem svetu zato upućujem radosni pozdrav svima Mir Božji Hristos se rodi! Vaistinu se rodi - poručio je Atanasije.

Nekadašnji profesor u prizrenskoj Bogosloviji Ćirila i Metodija, danas vladika mileševski Atanasije na Badnji dan poseban pozdrav uputio je Srbima na Kosovu.

 - Uputio bih poseban pozdrav braći i sestrama na prostoru Kosova i Metohije, nisu sami cela crkva Hristova je sa njima - rekao je Atanasije.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju