I DALJE LEDENO, JOŠ UVEK NIŠTA OD OTOPLJENJA: Vremenska prognoza za danas - evo do kada ćemo se smrzavati

Novosti online

07. 02. 2023. u 00:34

NAJNOVIJA vremenska prognoza RHMZ-a predviđa jak jutarnji mraz i ledene dane u Srbiji do 10. februara.

И ДАЉЕ ЛЕДЕНО, ЈОШ УВЕК НИШТА ОД ОТОПЉЕЊА: Временска прогноза за данас - ево до када ћемо се смрзавати

Foto: Z. Jovanović/Profimedia/Ilustracija

Tokom većeg dela ove sedmice u jutarnjim satima očekuje se umeren i jak mraz (od -11 do -5°C), na planinama i do -20 stepeni. Dnevne temperature će biti u intervalu od -2 do 2, pa se mestimično očekuju i ledeni dani. Od sledećeg vikenda porast temperature.

Prema prognozi, u Srbiji će biti umeren mraz i magla. Na severu Srbije pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, još ujutru na zapadu i jugozapadu uz provejavanje slabog snega. Duvaće slab i umeren, u planinskim predelima istočne Srbije povremeno jak, severozapadni vetar. Najniža temperatura od -10 do -5 stepeni, a najviša od -3 do 2 stepena.

Vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu ujutro umeren mraz. Biće malo i umereno oblačno, sa dužim sunčanim intervalima i ledeni dan. Najniža temperatura biće od -8 do -5, a najviša oko nula stepeni.

Vremenska prognoza za narednih 7 dana

Prema izgledima vremena do 14. februara, od srede do petka ujutru umeren i jak mraz (od -11 do -5 stepeni) i magla mestimično. U toku dana hladno sa maksimalnim temperaturama od -1 do 2 stepena.

U sredu umereno oblačno, na severozapadu, zapadu i jugozapadu Srbije pre podne uz provejavanje snega. Od četvrtka pretežno sunčano, a od subote i toplije. U nedelju novo naoblačenje, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom.

BONUS VIDEO: OVO JE NAJSLOŽNIJE SELO U SRBIJI - Nalazi se kod Kruševca, u njemu hiljadu srca kuca kao jedno

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima