NA JUGU TURSKE ŽIVI OKO 30 DRŽAVLJANA SRBIJE: Ambasador Marković saopštio koliko je ljudi nastradalo u razornom zemljotresu

Novosti online

07. 02. 2023. u 08:00

TURSKU je u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima pogodio razoran zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale, a samo sat kasnije usledio je novi udar jačine 6,7.

НА ЈУГУ ТУРСКЕ ЖИВИ ОКО 30 ДРЖАВЉАНА СРБИЈЕ: Амбасадор Марковић саопштио колико је људи настрадало у разорном земљотресу

Foto: Printscreen/Jutjub/Hepi Tv

Ambasador Srbije u Turskoj Zoran Marković rekao je za RTS da je u toj zemlji od posledica zemljotresa, prema zvaničnim podacima, nastradala 2.921 osoba, a da je povređeno 15.834 ljudi. Srušeno je 6.217 stambenih objekata.

- Što se tiče naših državljana, nemamo nikakve informacije, ni zvanične, ni nezvanične da je bilo ko stradao ili se nalazi među povređenima. Na kontaktu smo sa našim građanima koji se nalaze u oblasti Gazijantepa, kojih nema mnogo, ali sa svakim od njih smo u ličnom kontaktu i niko nam nije prijavio, niti iz zemlje, niti odavde da je neko u bilo kakvoj opasnosti, što je dobra vest - naveo je ambasador Marković.

Istakao je da je ambasada kontaktirala sa svim građanima Srbije čije su telefone imali i lično ih pozivali kako bi se informisali o njihovom statusu i napomenuo da na jugu Turske živi oko 30 državljana Srbije.

BONUS VIDEO: Srpski spasioci otišli u Tursku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april