SARADNJA MUZEJA VOJVODINE I NOVOSADSKOG SAJMA: "Istorija agrara u Vojvodini" na međunarodnom poljoprivrednom sajmu

S. B.

19. 04. 2022. u 15:49

PROJEKAT „Istorija agrara u Vojvodini“, edukativno istorijski sadržaj obogaćen delom eksponata postavke Poljoprivrednog muzeja u Kulpinu, biće predstavljen posetiocima ovogodišnjeg Međunarodnog poljoprivrednog sajma, od 21. do 27. maja na Novosadskom sajmu.

САРАДЊА МУЗЕЈА ВОЈВОДИНЕ И НОВОСАДСКОГ САЈМА: Историја аграра у Војводини на међународном пољопривредном сајму

Foto NSS

To su potpisom Sporazuma o poslovno- tehničkoj saradnji potvrdili mr Tijana Stanković Pešterac, direktorka Muzeja Vojvodine, i mr Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma.

- Dugogodišnja saradnja dve institucije sada je i ozvaničena a izložba na ovogodišnjoj sajamskoj manifestaciji je i inicijativa za buduće zajedničke poduhvate- kaže Stanković- Pešterac.- Muzej Vojvodine, najveći u Pokrajini, priča o istorijatu i životu na teritoriji Vojvodine još od paleolita pa do početka dvadesetog veka, ima izuzetno veliki broj artefakata za pregled razvoja poljoprivrede. Sa svoje strane, direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković, naglasio je da će posetioci tako imati priliku da u skraćenoj verziji vide istoriju poljoprivredne proizvodnje.

- To će biti atrakcija, baš kao i izložba najsavremenije poljoprivredne mehanizacije, koja se sada koristi – rekao je Cvetković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)