SRBIJA POSVEĆENA INVESTICIJAMA U VODNOM SEKTORU: Ministar Momirović u Lionu potpisao važan sporazum (FOTO)

Novosti online

29. 06. 2022. u 16:25

SRBIJA ostaje posvećena investicijama u vodnu infrastrukturu, a to najbolje pokazuju projekti modernizacije i razvoja luka i rečnih puteva kroz Srbiju vredni oko 500 miliona evra, istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon što je u Lionu, sa kolegama ministrima transporta dunavskih pribrežnih država potpisao dokument o efikasnom održavanju rečne transportne infrastrukture Dunava i njegovih pritoka.

СРБИЈА ПОСВЕЋЕНА ИНВЕСТИЦИЈАМА У ВОДНОМ СЕКТОРУ: Министар Момировић у Лиону потписао важан споразум (ФОТО)

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Jasno smo definisali našu misiju i viziju, a to je da ponovo budemo ono što smo bili u vreme Jugoslavije, jedna od vodećih nacija kada je u pitanju učešće vodnog saobraćaja u ukupnom obimu transporta - rekao je Momirović. 

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Na kraju svog izlaganja ministar Momirović je zaključio da je Srbija posvećena razvoju plovidbe na Dunavu, a potom je izrazio zadovoljstvo što je danas zajedno sa kolegama ministrima i kolegama iz Evropske komisije, potpisao ovaj važan sporazum kojim se pokazuje spremnost da svi zajedno, kao dunavske obalne države, preduzimamo stvarne korake u cilju njegovog održivog upravljanja i korišćenja u transportne svrhe.  

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Osim potpisivanja dokumenta o efikasnom održavanju rečne transportne infrastrukture Dunava i njegovih pritoka, ministar Momirović održao je ministarski sastanak i sa kolegama Zapadnog Balkana, kao i sa ministrima iz zemalja Evropske unije, u okviru konferencije "Connecting Europe Days" takođe u Lionu.  

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Srbija ostaje opredeljena evropskim standardima i svom putu ka Evropskoj uniji. Želimo da učvrstimo naše odnose i da se što kvalitetnije povežemo, zato težimo ka još efikasnijim investicijama, pre svega onim koje se odnose na infrastrukturu - rekao je ministar Momirović.  

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministar Momirović je na sastanku ministara imao priliku da čuje inovativna rešenja kada je reč o transportu i mobilnosti, a sve sa ciljem ispunjenja ambicioznih planova kada je reč o zelenoj transformaciji. 

BONUS GALERIJA: Ovako će izgledati nova zgrada Beogradske filharmonije

BONUS VIDEO: PRVI DIGITALNI AUTO-PUT U SRBIJI - “Novosti" u patroli sa neimarima koji grade Moravski koridor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije