Colliers sklopio partnerstvo sa West Properties u Srbiji i najavio širenje poslovanja u Jugoistočnoj Evropi

Promo

05. 07. 2022. u 10:00

COLLIERS, vodeća globalna kompanija za pružanje profesionalnih usluga u sektoru nekretnina i upravljanje investicijama, saopštila je danas da je sklopila partnerski ugovor u EMEA regionu (Evropa, Bliski Istok i Afrika) sa vodećom kompanijom u Srbiji za pružanje usluga u sektoru nekretnina, West Properties.

Colliers склопио партнерство са West Properties у Србији и најавио ширење пословања у Југоисточној Европи

Foto: Colliers

Ovim partnerstvom, Colliers, koji već posluje u susednim zemljama, proširuje svoje usluge u Jugoistočnoj Evropi. West Properties, sa sedištem u Beogradu, je kompanija sa 20 godina iskustva u poslovanju sa domaćim i međunarodnim klijentima na srpskom tržištu nekretnina. Kompaniju su osnovali i vode Vladimir Vukićević, CEO, i Vladimir Popović, izvršni direktor. West Properties nudi svojim klijentima kompletan spektar usluga u sektoru nekretnina, uključujući brokerske usluge za investitore i zakupce, savetodavne usluge za tržišta kapitala, usluge projektnog finansiranja, upravljanja imovinom, procenom vrednosti i upravljanja projektima.

- Ovo partnerstvo donosi još jedno ključno evropsko tržište u Colliers-ov EMEA region. Svedoci smo velike potražnje i zakupaca i investitora u Srbiji zbog pozitivnog rasta BDP-a i dostupnosti povoljnih fondova. Ovu veliku potražnju najbolje ilustruje podatak da je broj prometovanih nekretnina u glavnom gradu Srbije, Beogradu, prošle godine porastao 25 odsto, dok je vrednost imovine na tržištu iznosila 6,1 milijardu evra, što je 50 odsto više nego u 2020. Uvereni smo da će naše novo poslovanje u Srbiji obeležiti dugoročni rast i saradnja sa našim kolegama i klijentima u Jugoistočnoj Evropi i širom EMEA regiona- kaže Davoud Amel-Azizpour, CEO EMEA sektora u Colliers-u.

- Tim kompanije West Properties uzbuđen je što postajemo deo Colliers-a, vodećeg svetskog brenda u poslovanju na tržištu nekretnina. Kroz globalnu platformu kompanije, unapredićemo usluge koje nudimo domaćim i međunarodnim klijentima – investitorima, developerima i zakupcima. Radujemo se što ćemo integrisati i iskoristiti Colliers-ov domet, uspostavljenu infrastrukturu i liderstvo u industriji, kako bismo podstakli naš rast, udeo na tržištu i mogućnosti pružanja usluga klijentima- kaže Vladimir Vukićević, CEO u West Properties.

Davoud Amel-Azizpour ističe da West Properties ima veoma uglednu reputaciju, koja će sa platformom Colliers-a iza sebe, a pod vođstvom Vladimira Popovića i Vladimira Vukićevića, biti još uglednija i uspešnija. „Radujemo se partnerstvu sa WP timom, i mogućnosti da pružimo podršku i njima i našim klijentima, kako bismo maksimalno iskoristili real estate potencijale“, dodaje Amel-Azizpour.

West Properties će rebrendirati svoje poslovanje i početi da nastupa na tržištu kao Colliers od dana ove objave i biće jedina kompanija koja ima legalno pravo da koristi ime Colliers firme na tržištu Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)