Spavaća soba kao oaza mira i kraljevskog uživanja

Promo

02. 12. 2021. u 13:38

PROSTORIJA u kojoj započinjemo i završavamo dan, a koja je istovremeno omiljeno mesto za odmor, jeste spavaća soba.

Спаваћа соба као оаза мира и краљевског уживања

Foto: Forma ideale

Iz tog razloga, uređenje spavaće sobe je veoma važan zadatak kome se treba posvetiti sa puno pažnje, jer svaka promena utiče, kako na estetiku ambijenta, tako i na naše lično raspoloženje.

Trudite se da u spavaćoj sobi maksimalno iskoristite prostor koji imate na raspolaganju. Delimo sa vama i nekoliko dizajnerskih ideja za uređenje spavaće sobe, pomoću kojih ćete od nje stvoriti pravu oazu za kraljevsko uživanje.

Glavni element spavaće sobe svakako je krevet za spavanje, a bračni krevet KENT BK 160 u kombinaciji dekora belog i sivog hrasta predstavlja sjajno dizajnersko rešenje. Odličan dodatak je noćni ormarić KENT NO iz istoimene kolekcije, a praktičan je i za odlaganje svih potrebnih sitnica.

Dodavanjem novih lampi, ili čak naglašavanjem zida zanimljivom tapetom ili nekom punom bojom, postići ćete luksuzniji ambijent spavaće sobe. Snažan utisak ostaviće i posteljina u jarkim bojama ili apstraktna umetnička slika iznad kreveta. Boje koje ostavljaju utisak luksuza, bogatstva i udobnosti su kraljevska indigo boja, tamno zelena i ljubičasta, pa možete birati detalje i dekoraciju u tim bojama.

Sofisticirani izgled dodatno možete postići pravim odabirom osvetljenja. Birajte prigušena, manje upadljiva svetla, suptilnu rasvetu, a možete da se igrate i senkama, što će doprineti osećaju spokoja.

Ukoliko je vaš prostor uglavnom opremljen nameštajem u neutralnom ili belom drvo dekoru, možete dodati karakter i udobnost kroz paterne i teksture, ili jedinstvenim dekorativnim kombinacijama i skulpturama.

Foto: Forma ideale

Pri odabiru nameštaja, umesto predimenzioniranog nameštaja radije birajte minimalističke krevete i noćne ormariće, radi elegantnijeg izgleda.

Uz neutralan ambijent pravi izbor je krevet AGATA 200x160 u beloj boji, koji bi dao prostoru dodatni rustični šarm. Dodavanjem prostora za sedenje spavaća soba postaje mnogo privlačnija, a ambijent će ulepšati klupa poput tabure klupe JENNY, koja je istovremeno i veoma funkcionalna, jer poseduje kutiju za odlaganje.

Foto: Forma ideale

Francuski ležaj BOSFOR pružiće dodatnu estetsku vrednost ambijentu spavaće sobe zbog tapaciranog uzglavlja i rama, kao i visok nivo komfora i posebno naglašenu funkcionalnost zahvaljujući prostranoj kutiji za odlaganje posteljine.

Široko tapacirano uzglavlje donosi i više tkanine u spavaću sobu, a istovremeno definiše šemu boja i pruža osećaj formalnosti. Slojevi bogatih tekstura i mekih boja su u kontrastu sa efektnom zidnom umetnošću, tako da je ovakva kombinacija uvek dobar izbor.

Ukoliko su vaš izbor tamne tapete na jednom zidu, neka to bude zid pored uzglavlja kreveta, savetuju dizajneri enterijera Forma Ideale, dok je za ostale zidove dobro odabrati svetlije nijanse zidova.

Prepustite se uređenju spavaće sobe prema savetima koje smo podelili sa vama, i ne zaboravite da je važno da dodate i svoj lični pečat, kako biste na pravi način uživali u svojoj oazi mira i opuštanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...