Moderan enterijer u tamnim tonovima

Promo

10. 12. 2021. u 13:26

UKOLIKO planirate neke promene u uređenju doma i želeli biste nešto potpuno drugačije, to mogu biti tamne boje u enterijeru. U kombinaciji sa modernim nameštajem, kao i pažljivo biranom dekoracijom, mogu da izgledaju mistično, elegantno i sofisticirano.

Модеран ентеријер у тамним тоновима

Ftoo: Forma Ideale

Dizajnere enterijera tamne nijanse boja veoma inspirišu, a kako biste dizajn tamnijeg enterijera učinili ugodnim, savet je da posebnu pažnju posvetite osvetljenju, kompoziciji i kontrastu. Bez ovih elemenata crni zidovi ili sivi podovi mogli bi da preovladaju prostorom.

Potpuno novu dimenziju prostora dobićete pomeranjem granica u odabiru boja, pretvarajući ga u omiljeno mesto koje nećete želeti da napustite. Odaberite paletu boja u prostoriji i kombinujte je sa različitim nijansama sličnog intenziteta, a neku neočekivanu boju ubacite kroz dekoraciju. Tamne boje mogu otvoriti sam prostor, a kako je zanimljivo igrati se bojama, sve što stavite u kontrast sa zelenim, sivim, crnim i plavim tonovima doprineće odličnom efektu.

Ftoo: Forma Ideale

Tamniji elementi dodaju osećaj misterije, ali ipak čine da se oseća udobnost u prostoru. Kombinovanje tamne teme enterijera sa kontrastnim nameštajem oživeće prostoriju i stvoriti otvoren, privlačan prostor.

Uz tamne tapete sjajno bi se uklopila fotelja BARSELONA u bež ili braon štofu, a uz nju u prostor možete postaviti i pleteni tabureOtvorena polica MAURO (MXXR431) u beton dekoru, takođe je odličan kontrastni element, a istovremeno je veoma praktična i može vam poslužiti za odlaganje knjiga, fotografija, dekoracije i ostalih sitnica.

U tamnim enterijerima čak ni najsjajniji akcentni komadi ne izgledaju tako naglašeno kao što bi izgledali sa svetlijim komadima nameštaja. Ovakvi enterijeri najbolje se uklapaju sa modernim nameštajem i svetlima, a komad koji bi bio pravi izbor za ambijent je TV polica COIMBRA 160 u kombinaciji dekora artisan hrasta i crnog drvo dekora. Poseduje zatvoren i otvoren segment sa pregradama, kao i jednu praktičnu fioku, a dodatni benefit je mogućnost ugradnje rasvete. Odlična dopuna ambijentu mogu biti zidna polica VKS-80053 zidna polica VKS-80054 od crne metalne konstrukcije i ploča od iverice, koje su izuzetno praktično i dekorativno rešenje za uređenje modernih ambijenata doma.

Ftoo: Forma Ideale

Ukoliko uskladite neku smelu boju sa tamnom bojom postići ćete odličan efekat. Ako ne želite potpunu tamnu temu enterijera za svoj dom, možete izabrati uparivanje tamnih i svetlih boja kako biste uravnotežili tamu. Mornarsko plava je sjajna tamna boja za sve one koji ne žele da se odluče za radikalno drugačiju boju.

Uz tamnoplavi zid u ambijent će odlično da se uklope fotelje ZURICH u žutoj i plavoj boji, kojima dodatak u kutku može biti klub sto M21 70x50Trpezarijska stolica G502-2 u boji oraha, sa sedištem u tamnozelenom štofu može poslužiti i kao radna stolica, ukoliko je stavite u okviru radnog kutka.

Tamni dizajn enterijera veoma je zastupljen i popularan među dizajnerima enterijera, a kada se odlučite za tamne nijanse, odjednom stvarate vibraciju koja gotovo preuveličava ovu zonu luksuzne udobnosti. Možete napraviti i karakterističan ulaz u vaš dom, a dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da pomoću detalja u zemljanim tonovima dodate malo toplote tamnom enterijeru. Takođe, možete napraviti zidnu galeriju kako biste dodatno osvežili ambijent.

Tamni enterijeri svakako predstavljaju hrabar iskorak u dizajnu enterijera, ali ukoliko se odlučite na ovu promenu, učinićete dom modernim, ispunjenim toplinom i ušuškanošću, idealnim za uživanje i opuštanje, zajedno sa dozom elegancije i luksuza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni