Trend kombinovanja metala u dizajnu enterijera

Promo

05. 01. 2022. u 14:47

Trendovi u dizajnu enterijera često se menjaju.

Тренд комбиновања метала у дизајну ентеријера

Foto: Promo

Među trendovima za 2022. godinu je i trend kombinovanja metala u domu.

Kombinujte različite materijale – od toplog zlata, mesinga i bakra do hladnijeg hroma, nikla i nerđajućeg čelika. Ovakva kombinacija doprinosi atraktivnosti svakog prostora, a najviše se uklapa u industrijski stil uređenja enterijera.

Nameštaj koji je u celosti ili delimično napravljen od metala izgleda moderno i smelo u enterijeru, a predlog je da budete slobodni da kombinujete jednostavnije sa složenijim paternima metalne konstrukcije.

Foto: Promo

 

Metalni klub sto VKCT-50091 sjajan je izbor za moderne ambijente i zadovoljiće sve funkcionalne, ali i estetske zahteve za uređenje. Kombinacija drvo dekora i metala čini ga odličnim izborom za ambijente uređene u industrijskom stilu. Poklopac stola je moguće podići, čime dobijate i dodatni prostor za odlaganje sitnica.

Metal i drvo dekor mogu pružiti i topao i moderan izgled, posebno kada se izaberu slične završne obrade. Stolica na ljuljanje YOKA upravo je takva kombinacija metala i drvo dekora, a štof u žutoj boji unosi dodatnu toplinu u ambijent dnevnog boravka. Dodatni elementi u prostoru mogu biti i zidne police VKS-80052 i VKS-80026 od metalnih kontrukcija, koje će estetski doprineti izgledu ambijenta, ali istovremeno i poslužiti za odlaganje dekoracije i sitnica.

Foto: Promo

 

Kada je reč o najčešće korišćenim metalima, to je srebrnasta, metalik, porodica metala, poput nikla, hroma, aluminijuma i nerđajućeg čelika. Ovi metali su izdržljivi, imaju visoke reflektivne kvalitete i dolaze u različitim završnim obradama. Veoma česta pojava u enterijeru je hromirani metal, a hromirani nameštaj postaje sve popularniji i dodaje dašak elegancije i smelost običnim predmetima kao što su stolovi i stolice.

Trpezarijski sto K-1 sa staklenom pločom i nogarima od hromiranog metala odličan je izbor za ambijent trpezarije, a uz njega možete kombinovati trpezarijske stolice Y-163 koje će dodatno osvežiti prostor. Uz metalne elemente nameštaja uvek možete kombinovati staklo, jer je kombinacija metal-staklo izuzetno privlačna i doprinosi prozračnosti prostora.

Dvosed SANDO je idealan komad koji može da posluži kao nameštaj za sedenje u dnevnom boravku, a odlikuju ga moderno dizajnirani rukohvati u kombinaciji metala i drveta, koji ga čine pravim predstavnikom industrijskog stila. Dodatak ovom trendu su i metalni nogari koji doprinose njegovoj estetici, a praktičnoj strani ovog dvoseda doprinosi i njegova mogućnost pretvaranja u ležaj. Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da ga kombinujete sa klub stolom VKCT-50162, čija je jednostavnost forme osvojila mnoge ljubitelje savremenih trendova u enterijeru.

Ukoliko vam se dopada ovaj trend, primenite ga u svom domu, kako biste dobili moderan ambijent, a kombinovanjem različitih kombinacija metalne palete, prostor će biti još atraktivniji. Budite smeli i kreativni i sigurno ćete postići sjajan efekat!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo