Doživite prirodu kroz zemljane tonove u domu

Promo

03. 03. 2022. u 16:29

Ukoliko razmišljate o pravom izboru boja koje će osvežiti vaš dom, imajte na umu da su u poslednje vreme u uređenju enterijera ponovo u trendu zemljani, prigušeni oker i terakota tonovi. Oni su inspirisani najraznovrsnijim pejzažima prirode, a suština je u njihovim prigušenim nijansama koje se stapaju sa prirodom, stvarajući mirnu i uzemljenu šemu boja enterijera.

Доживите природу кроз земљане тонове у дому

Foto: Promo

Paleta zemljanih tonova se u svom najužem smislu odnosi na boju zemlje i na boje koje sadrže braon ton, a može se odnositi i na paletu boja inspirisanu prirodom, razne smeđe, sive, zelene i žute nijanse.

Zemljani tonovi odlično se uklapaju sa drugim prirodnim bojama, poput zelene. Ukoliko se odlučite da sav nameštaj bude u braonkastim tonovima, koristite u ambijentu velike površine zelene boje, npr. za boju zida, a možete koristiti i tapete sa motivima prirode.

Foto: Promo

Fotelja ZURICH u mekanom svetlobraon štofu i pleteni tabure omekšaće rustičnost drvo dekora ostalih komada nameštaja, kao npr. klub stočića COBRA, ili vitrine NOTE. Upečatljiva vitrina NOTE svojim ravnim linijama predstavlja grandioznu i veličanstvenu fokusnu tačku u ambijentu, a pravi je izbor za enterijere sa zemljanom paletom boja, jer se lako uklapa sa bilo kojom akcentnom bojom.

Zemljani tonovi ne moraju da budu obavezno zastupljeni kroz komade nameštaja. Mogu biti deo enterijera kroz boje zidova, tepiha ili dekoracije, dok nameštaj može biti u bilo kojoj boji i stilu.

Radni kutak koji je deo dnevnog boravka možete pregraditi malim paravanom, pa tako boja zida prostor povezuje u celinu. Birajte nameštaj koji pripada industrijskom dizajnu i kombinacija je drvo dekora i metala. Sjajan primer je kompjuter sto CT- 1932, uz koji možete kombinovati moderno dizajniranu trpezarijsku stolicu VRP-001-K.

Zidne police VKS-80053 i VKS-80029M modernog dizajna odlične su za čuvanje omiljenih sitnica koje će dodati vedrinu radnom prostoru i oplemeniti ga. Zemljane tonove uklopite sa drugim prirodnim bojama, poput nebo plave ili žute. Dok zemljane boje doprinpose smiraju i greju prostor, plava i žuta unosi dozu vedrine i razigranosti.

Foto: Promo

U širem smislu, zemljana paleta može se odnositi i na boje koje se nalaze u prirodi, kao što su razne smeđe boje zemljišta, zelenih listova, oblačne sivkasto plave.

Prostor će još udobnijim i luksuznijim učiniti sjaj zlatne dekoracije i bogati tamni draper prozoru uz zid sa šarenim tapetama. Otvorena polica BS-1932 u dekoru drveta i metalne konstrukcije omogućava lak pristup omiljenoj knjizi ili mirišljavoj sveći, i odlično upotpunjuje prostor.

Foto: Promo

Veoma atraktivno rešenje koje se odlično uklapa sa terakota tonovima i predstavlja odličan komad u akcentnoj boji za bilo koji ambijent je fotelja STRECHY u roze štofu. Predlog dizajnera enterijera Forma Ideale je da uz ovakve boje koristite tamnosive i crne nijanse kroz detalje, kako biste umirili žar crvenkastih tonova. Osim modernog dizajna i izražene estetike, fotelja ima i mogućnost razvlačenja u ležaj za spavanje.

Zemljani tonovi su u dizajnu enterijera decenijama popularni zbog svoje raznovrsnosti i lepote, pa se dobro uklapaju u bilo koji ambijent. Ova paleta boja će uvek impresionirati, a predstavlja siguran izbor za sve koji traže opuštajuću atmosferu koja je i udobna i prijatna za oko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)