Komode – praktična i privlačna dopuna svakom ambijentu doma

Promo

24. 03. 2022. u 13:34

Pri odabiru komadnog nameštaja za dom veoma je važno da bude praktičan i funkcionalan, ali i da bude privlačne estetike i da se uklapa u stil ostatka enterijera doma. Spoj ovih opravdanih zahteva zadovoljava komoda, koja je izuzetno praktičan komad nameštaja i važana je dopuna svakom domu, ali i sjajan način da ambijentima date pravu estetsku završnicu.

Комоде – практична и привлачна допуна сваком амбијенту дома

Forma ideale

Komode se razlikuju po stilu, veličini i funkcionalnosti, a prema svojim potrebama možete birati komodu sa fiokama ili policama. Ono što je važno pri odabiru komode je da je stilski uklopite sa ostalim komadima nameštaja u vašem domu.

Forma ideale

Pre same kupovine odredite dimenzije komode prema veličini prostora, kao i njenu namenu. Namena komode je veoma bitna, pa tako neki model može biti savršen za skladištenje posuđa u kuhinji ili trpezariji, neki drugi za skladištenje garderobe u spavaćoj sobi, ili pak odlaganje raznih svakodnevnih sitnica u dnevnoj sobi ili predsoblju. Važno je da uvek ima pravog izbora u bogatstvu ponuda.

Ukoliko birate komodu za spavaću sobu, predlog je da vaš izbor bude komoda sa fiokama, kao dodatak garderoberu ili ormaru. Ona je sjajno rešenje za sve sitnije komade garderobe koji će vam na taj način uvek biti na dohvat ruke i dobro organizovani.

Forma ideale

Primer ovakve komode je komoda DUERO 5F 90  u sivom grafit dekoru koja je veoma praktična, a pored svoje osnovne funkcije kojoj doprinosi pet prostranih fioka, gornja površina komode može biti savršeno mesto za razne dekorativne sitnice, svakodnevnu kozmetiku, šminku ili omiljeni parfem. Pored ovog dekora, komoda DUERO dostupna je i u drugim dimenzijama i dekorima, koje možete prilagoditi vašem enterijeru.

Forma ideale

Komoda je, uz cipelarnik i čiviluk, odličan komad nameštaja i za predsoblje. Kombinacija sa zatvorenim policama i fiokama je veoma funkcionalna i ostavlja prostora za odlaganje raznih stvari i predmeta koji se koriste svakodnevno.

Savet je  da vodite računa o veličini i obliku komode, kako ne bi zauzela mnogo prostora. Za manje prostorije  su najbolje komode sa manjom dubinom kako bi bilo dovoljno prostora za prolaz. Idealno rešenje za predsoblje je komoda MONDEGO 2K4F  sa kombinacijom polica i fioka, koja svojim dimenzijama odgovara i užem prostoru, a pruža sasvim dovoljno prostora za odlaganje. Dizajnirana je kao spoj toplog dekora artisan hrasta, kombinovanog sa opak belim dekorom i belom lak folijom, pa svojim blistavim izgledom unosi otmenost u enterijer.

Forma ideale

Komode u dnevnom boravku su svakako veoma korisne, a najbolje je da budu kombinacija fioka i polica. Idealno je kada je bar deo sa policama sa zastakljenim vratima, jer predstavlja vrstu izloga za omiljene sitnice i dekoraciju. Komoda ROYAL u beloj boji, oplemenjena klasičnim dekorativnim elementima, pravi je ukras svakog dnevnog boravka. Gornja površina komode može poslužiti za raznu dodatnu dekoraciju, omiljenu biljku, ili praktičnu upotrebu gde će čaše za piće iz bara biti na dohvat ruke, dok boce mogu biti odložene u zatvorene police komode.

Forma ideale

Zid iznad komode može se takođe iskoristiti za lepši vizuelni efekat. Ukoliko je komoda smeštena ispod prozora, to je nekada čak i dovoljno, a ukoliko nije, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da postavite veliko ogledalo, koje treba da bude približno iste širine kao komoda. Ogledalo ROYAL iz istoimene kolekcije odlično bi se uklpopilo i dalo dodatnu dubinu prostoru. Umesto ogledala iznad komode možete postaviti i zidnu galeriju, ili jednu veću sliku, koja treba da bude minimalne širine kao polovina komode, ali ne šira od nje.

Forma ideale

Izbor komoda za svaku prostoriju u domu je veoma raznovrstan, a na vama je da u skladu sa vašim potrebama i rasporedom u prostoru odaberete one koje će vam se najbolje uklopiti i biti pravo estetsko i praktično rešenje za vaš dom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)