PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČEDE JOVANOVIĆA: Lider LDP-a tereti se da je teniskim reketom tukao vlasnika lokala

E. H.

24. 01. 2022. u 15:05

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Čedomira Jovanovića zbog incidenta koji se dogodio 18. jula 2020. godine, kada je lider LDP-a reketom pretukao Žarka Ivkovića ispred klinike Fiziocentar na Novom Beogradu.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЧЕДЕ ЈОВАНОВИЋА: Лидер ЛДП-а терети се да је тениским рекетом тукао власника локала

Foto: Tanjug

Jovanović se tereti da je izvršio krivično delo laka telesna povreda, potvrdilo je tužilaštvo.

Jovanović je, prema navodima iz optužnog predloga, u uračunljivom stanju, svestan dela koje čini, teniskim reketom naneo povrede Ivkoviću u predelu glave i ruku.

- Da bi potom, pošto je oštećeni Žarko Ivković počeo da se udaljava od njega, krenuo za njim i u trenutku kada mu se približio nastavio da mu zadaje udarce teniskim reketom u predelu leđa i ruku, usled kojih je oštećeni zadobio lake telesne povrede u vidu višestrukog nagnječenja poglavine, oguljotine promera 15 centimetara u slabinskom predelu sa leve strane, nagnječenja u slabinskoj regiji, razderno nagnječnu ranu promera oko 1 centimetar u predelu levog lakta i nagnječenje levog ručnog zgloba - precizira se u optužnici.

Tužilaštvo je zatražilo da se Jovanović proglasi krivim i odredi mu se uslovna kazna i to tako što će sud utvrditi kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci koja će se sprovesti pod uslovom da Jovanović ne napravi novo krivično delu u naredne dve godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili