OPTUŽNI PREDLOG PROTIV PORESKOG INSPEKTORA: Tereti se za trgovinu uticajem

J. D. Lj.

05. 07. 2022. u 11:56

POSEBNO odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv poreskog inspektora Aleksandra M. (31), zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.

ОПТУЖНИ ПРЕДЛОГ ПРОТИВ ПОРЕСКОГ ИНСПЕКТОРА: Терети се за трговину утицајем

Foto:Z.Gligorijević

Optužnim predlogom Aleksandar M. se tereti da je 15. novembra 2021. godine od zaposlenog u jednoj preduzetničkoj radnji zahtevao 500 evra da bi ga, korišćenjem službenog položaja i stvarnog uticaja, zaštitio od drugih poreskih inspektora, kako ne bi vršili kontrolu poslovanja te radnje u narednom periodu, niti mu pisali kazne i zatvarali objekat na određeno vreme zbog eventualno učinjenog neevidentiranja i neizdavanja fiskalnih računa.

Okrivljeni je, kako se sumnja, od zaposlenog iz te preduzetničke radnje 30. novembra primio traženi novac u iznosu od 500 evra, u apoenima 5 novčanica po 100 evra, nakon čega je uhapšen, a novac mu je oduzet od strane ovlašćenih službenika MUP-a.

Optužnim predlogom tužilaštvo je predložilo sudu da Aleksandra M. oglasi krivim i osudi na kaznu od godinu dana zatvora, novčanu kaznu od 100.000 dinara, kao i da mu izrekne meru bezbednosti - zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od tri godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda