OSLOBOĐEN POSLE DVE GODINE: Muškarac iz Beograda koji je optužen za obljubu deteta na slobodi

S. J. M.

30. 06. 2022. u 14:11

VIŠI sud u Beogradu oslobodio je danas Željka Urbana iz Beograda (48) od optužbi da je 2020. godine obljubio, u to vreme, devojčicu od 13 godina.

ОСЛОБОЂЕН ПОСЛЕ ДВЕ ГОДИНЕ: Мушкарац из Београда који је оптужен за обљубу детета на слободи

Ilustracija Shutterstock

Interesantno je da je u ovom postupku oštećenoj bio postavljen punomoćnik po službenoj dužnosti, koji se, na zahtev njene majke, nije pridružio krivičnom gonjenju optuženog, niti je stavio imovinskopravni zahtev.

Devojčica u ovom postupku ima status posebno osetljivog svedoka. Ona je više puta menjala svoj iskaz u vezi sa krivičnim delom.

Povodom ovog saznanja, kontaktirano je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu koje će, kako je rečeno, uložiti žalbu na ovu presudu, kojom će tražiti da se odluka preinači, optuženi oglasi krivim zbog krivičnog dela obljuba sa detetom i osudi na kaznu od 10 godina zatvora. Takođe će ponoviti zahtev da se od okrivljenog uzme DNK uzorak radi čuvanja u takozvanom registru pedofila.

BONUS VIDEO:

Uhapšeni pedofili u Srbiji, nađeni užasni snimci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)