ODBIJENA ŽALBA SELJIMIJU: Pripadnik OVK ostaje u pritvoru u Hagu

Tanjug

05. 08. 2022. u 12:32

ŽALBENO veće Specijalnog suda za zločine pripadnika bivše OVK odbilo je žalbu advokata optuženog Redžepa Seljimija, na prethodnu odluku suda za prethodni postupak o produženju pritvora, prenosi RTS pisanje prištinskih medija.

ОДБИЈЕНА ЖАЛБА СЕЉИМИЈУ: Припадник ОВК остаје у притвору у Хагу

Redžep Seljimi

Odbrana je zatražila da veće Apelacionog suda preinači odluku sudije i naloži uslovno puštanje Seljimija na slobodu do 30 dana pre početka suđenja.

Veće je u celosti odbilo Seljimijevu žalbu.

Kancelarija specijalizovanog tužioca je 29. aprila podnela izmenjenu optužnicu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veselija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija.

Tužilaštvo tvrdi da su četvorica optuženih između ostalog počinili ratne zločine i u Gnjilanu, Budakovu i Semetištu tokom sukoba na KiM 1998. i 1999. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja