SUĐENJE SVEDOKU SARADNIKU U ŠARIĆEVOM PROCESU: Da li je Joksović smeo da proda grafičke mašine?

S. J. M.

02. 12. 2022. u 20:43

SUĐENjE zbog zloupotreba sa štamparijom "BMG" Milošu Nikoliću i Nebojši Joksoviću, koji je poznat kao svedok saradnik u procesu protiv Darka Šarića, nastavljeno je jdanas u Višem sudu u Beogradu svedočenjem Đorđa Zečevića, koji je od 2012. godine bio stečajni upravnik u toj firmi.

СУЂЕЊЕ СВЕДОКУ САРАДНИКУ У ШАРИЋЕВОМ ПРОЦЕСУ: Да ли је Јоксовић смео да прода графичке машине?

Foto A. Stanković

Kako je on objasnio ugovorom o dokapitalizaciji iz 2006. godine "BMG" je uneo svoju imovinu proizvodnu halu i grafičke mašine u vrednosti od 3,7 miliona evra u firmu "BMG-NM" čiji su suvlasnici bili Nikolić i Joksović i na osnovu toga dobio 29,5 odsto udela u toj firmi.

Joksović i Nikolić su optuženi da su nezakonito otuđili upravo te mašine i deo hale 2013. i 2014. godine. Zečević je rekao da je "BMG" unošenjem te svoje imovine u njihovu firmu prestao da bude njen vlasnik, već je samo imao udeo u eventualnom profitu. Takođe je rekao da je Univerzal banka od "BMG" imala novčano i razlučno potraživanje, koje je prodala firmi "Don plus" Nebojše Joksovića.

- On mi je rekao da neće podnositi prijavu potraživanja i ne znam zašto to nije aktivirao - kazao je Zečević navodeći da su te grafičke mašine bile pod razlučnim pravom.

Na pitanje Jokosvića da li je njegova firma tad mogla da proda te mašine, Zečević je tvrdio da nije, već je morao da prijavi razlučno pravo i da onda "BMG" proda te mašine, pa sav dobijeni novac uplati Joksovićevoj firmi.

- Pošto ga nije prijavio izgubio je pravo na hitno namirenje, pa bi novac od prodaje tih mašina otišao u stečajnu masu od koje bi se procentualno namirili svi poverioci - kazao je Zečević.

On je naveo i da je tad Ekonomski fakultet radio procenu firme "BMG-NM", koja je bila u blokadi oko 40 miliona dinara i utvrdio da su obaveze firme bile vrednije od njene imovine. Tako je i udeo od 29,5 odsto "BMG" imao vrednost nula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)