PRODAJU DROGU PREKO APLIKACIJE: Na čet mreži "Telegram" pojavila se nova narko-grupa "Bojs problem klub Beograd" koja nudi "usluge"

VN

24. 01. 2022. u 08:00

NA čet mreži "Telegram", kako su juče objavili pojedini mediji, pojavila se nova grupa po imenu "Bojs problems klub Beograd" u kojoj se na prodaju nude narkotici.

ПРОДАЈУ ДРОГУ ПРЕКО АПЛИКАЦИЈЕ: На чет мрежи Телеграм појавила се нова нарко-група Бојс проблем клуб Београд која нуди услуге

Foto AP

Da sve bude još strašnije, reklama za tu grupu okačena je na jednoj autobuskoj stanici, a na njoj se nalazi kod preko kog se ulazi u grupu.

Na oglasu piše da se nude (žargonski): unk (u prevodu skank), potom, brid (marihuana), ko (kokain), curke (pečurke)... Prilikom ulaska u grupu na "Telegramu" piše da je to "prva darknet prodavnica" i da se funkcioniše po "ded drop metodu" koji je specifičan za "darkveb prodaje".

Foto N. Skenderija

"Fejsbukom" takođe kruži i grupa "Drop kartel 021" koja je, navodno, zadužena za prodaju narkotika na teritoriji Novog Sada. U ovom drugom oglasu je objašnjeno šta znači "ded drop", a to je da je droga sakrivena na nekim mestima, na primer ispod nekog kamena, u nekom žbunu... Kad kupac dobije lokaciju gde je sakrivena droga, on ode i pokupi je.

Ovaj sistem počeo je sa pojavom "darkveba" odnosno "tamne mreže", a policija je našla način kako da "razbije" njihove sisteme zaštite. Iako je, kako se može pronaći objašnjenje na internetu, veći deo mračne mreže bezopasan, neki tužioci i vladine organizacije smatraju da je ona raj za kriminalne aktivnosti. Na "Vikipediji" se tako navodi da je svojevremeno novinar Džejmi Barlet u svojoj knjizi "Podinternet", koristio mračnu mrežu da opiše niz "podzemnih potkultura", uključujući rasizam na društvenim mrežama, društva u kojima dominira samopovređivanje, tržište narkotika ...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju