DECA SU U ŠOKU, UPLAŠENA: Batajnica u neverici, svi se pitaju zašto je Čedomir ubio Blaženku, pa presudio sebi? (FOTO)

J. D. LjUTIĆ

01. 08. 2022. u 08:00

U PORODIČNOJ kući u Batajnici pronađena su beživotna tela Čedomira J. (43) i njegove supruge Blaženke G. J. (39). Prema prvim saznanjima iz istrage, Čedomir je, navodno, sa više udaraca sekirom, u spavaćoj sobi, najpre usmrtio ženu, a onda se popeo na sprat i - obesio.

ДЕЦА СУ У ШОКУ, УПЛАШЕНА: Батајница у неверици, сви се питају зашто је Чедомир убио Блаженку, па пресудио себи? (ФОТО)

Krvavi krevet u spavaćoj sobi/ Čedomir J./Blaženka G. J. Foto D. Milovanović/privatna arhiva

Šta se tačno dogodilo i koji je motiv ove velike tragedije zasada je nepoznanica. Da se nešto čudno događa u kući prvi je primetio Čedomirov i Blaženkin kum, koji je u subotu više puta telefonom pokušavao da dobije i jedno i drugo. Međutim, kako se kumovi nisu javljali, čovek je posumnjao da im se nešto desilo.

On je pozvao dežurni broj policije. Patrola je po izlasku na teren utvrdila da je kuća zaključana, a onda su policajci kroz prozor prostorije u potkrovlju, uočili obešenog muškarca. Pozvani su i vatrogasci koji su otvorili kuće.

U jednoj prostoriji prvo je pronađen obešen muškarac, a onda u spavaćoj sobi, na krevetu, žena sa povredom glave. Pored nje je bila krvava sekira.

U međuvremenu, o svemu je obaveštena rodbina, te su tokom jučerašnjeg dana, pred Blaženkinu i Čedomirovu kuću dolazili rođaci, prijatelji, komšije...

Ispred kuće zatekli smo strica pokojne Blaženke Slobodana, koji nam je ispričao:

- Blaženka i Čedomir su se upoznali još dok je ona bila u srednjoj medicinskoj školi u Zemunu.

- Ona je poreklom iz Bačke Topole, gde su njeni doseljeni iz Bosne. Takođe, i Čedomir je doseljenik iz Like. Kao mladi su se zavoleli, uzeli, izrodili dvoje divne dece. Koliko znam, nisu imali bračnih problema. Istina, Čeda je voleo da popije, ali ne znam da je ikada bio nasilan.

Porodica je, kažu, bila harmonična , Foto D. Milovanović

Po rečima drugog rođaka, Čedomir je svojevremeno radio kao poštar. Ali, s obzirom na to da je po struci električar, nije se libio posla, "zasukao" je rukave i otišao u inostranstvo.

- Poslednje tri-četiri godine Čeda je radio kao električar u Nemačkoj, a pre toga bio je i u Libiji - kaže nam drugi rođak.

Blaženka je bila medicinska sestra u GAK "Narodni front". Priča se da nisu imali finansijskih problema, čak su živeli više nego pristojno. Završavali su izgradnju kuće, ali nisu oskudevali ni oni, ni deca. Pre izvesnog vremena, slavili su ćerki punoletstvo, lepo i bogato.

Foto D. Milovanović

Navodno, Čedomir se upravo zbog proslave vratio u Srbiju i u Batajnicu. Rođaci kažu da je on bio najveseliji na ćerkinoj proslavi, ali posle toga i tužan, jer je morao da se vrati u inostranstvo.

- Tada je obećao svima da će ubrzo doći opet i više biti sa porodicom, koja mu je nedostajala - kaže rođak.

- I evo, i došao je pre nekoliko dana. Nijednom rečju nije se žalio na Blaženku, niti ona na njega, na loš brak, da imaju nekih problema. Šta se desilo pa se ovako završilo, ostaće verovatno tajna, koju samo njih dvoje znaju.

U trenutku kada se dogodila porodična tragedija, Blaženkina i Čedomirova deca - osamnaestogodišnja ćerka i jedanaestogodišnji sin nisu bili kod kuće. Dečak je, kako kažu rođaci, u Bačkoj Topoli, kod Blaženkine familije, a ćerka je bila na moru. Ipak, kad je čula šta se dogodilo, nesrećna devojka je prekinula letovanje i vratila se u Srbiju.

- Deca su u velikom šoku. Uplašena su, a mi se trudimo da im olakšamo nevolju koja ih je snašla. Strašna ih je tragedija snašla, ali samo da oni budu dobro - kaže rođak.

KOMŠIJE: OBOJE DIVNI LjUDI

KOMŠIJE za Čedomira i Blaženku imaju samo reči hvale:

- Veoma smo iznenađeni onim što se desilo, tim pre jer su za okolinu delovali kao veoma skladan i zaljubljen par. Oboje su izbeglice, a u Batajnicu su se doselili pre oko 10 godina. Onda su kupili plac, počeli da zidaju ovu kuću, čija gradnja je skoro pri kraju.

Bili su vrlo vredni i pošteni ljudi. Nikad nismo čuli svađu i viku iz njihove kuće. Ali svi smo znali da Čeda voli da popije, mada nikad nije pokazivao da je nasilan. Ma tog dana, kad se navodno desilo ubistvo i samoubistvo, videli smo ih oboje kako nešto vredno rade po dvorištu.

Stric Slobodan, Foto D. Milovanović

OBOŽAVALA JE SVOJ POSAO

BLAŽENKA je godinama radila kao medicinska sestra zaposlena na odeljenju sa apartmanima za porodilje u "Narodnom frontu". Njene kolege su iznenađene onim što se dogodilo:

- Blaženka je bila izuzetno draga i mila žena. Kao radnik vredna, tiha i skromna. Prema pacijentima toliko je bila dobra da su je obožavali. Svoj posao je, zaista, radila sa velikom ljubavlju i posvećenošću. Nikada se nije žalila ni na brak ni na supruga - čuli smo od koleginice iz bolnice.

Da zlo bude veće, podsetimo, na istom odeljenju gde i Blaženka, svojevremeno je radila i Maja Đorđević, koju je pre pet godina ispred Centra za socijalni rad u Rakovici ubio bivši muž Marko Nikolić, a koji je pre toga zadavio njihovog sina Mihaila (5).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)