SVETOSAVSKA POVELJA BODI NINKOVIĆU: Poznatom glumcu i rođenom Smederevcu uručeno najznačajnije priznanje Grada Smedereva (FOTO/VIDEO)

J. I.

26. 01. 2022. u 21:35

SVETOSAVSKA povelja, najznačajnije priznanje grada Smedereva uručena je večeras na Svečanoj akademiji dramskom umetniku Slobodanu Bodi Ninkoviću.

СВЕТОСАВСКА ПОВЕЉА БОДИ НИНКОВИЋУ: Познатом глумцу и рођеном Смедеревцу уручено најзначајније признање Града Смедерева (ФОТО/ВИДЕО)

Foto N, Živanović

Boda je rođen je u Smederevu 1956. godine. Nakon srednje škole otišao je na FDU iz čiste radoznalosti, pošto je u Smederevu bio član amaterskog pozorišta, prošao je prijemni ispit, ali ga je uskoro napustio. Sedam godina kasnije vratio se na FDU i bio u klasi Vlade Jeftovića koja je jeda od najuspešnijih koja je izašla sa Fakulteta dramskih umetnosti.

Nakon studiranja, Bodina karijera počinje u pozorištu „Boško Buha". Glumio je i u Beogradskom narodnom pozorištu, Zvezdara teatru, Bitefu, Beogradskom dramskom… Igrao i po dve predstave iste večeri.

Oprobao se i kao voditelj. Vodio je, između ostalog, i izbor našeg predstavnika na Evrosongu... Muzikom se i dalje bavi. Posle 40 godina, sa svojom grupom OPS, pobednicima zaječarske gitarijade 1979. godine, konačno je snimio svoj prvi album koji nosi naziv „Mala prodavnica delikatesa“ - stoji, pored ostalog, u obrazloženju nagrade.

Boda Ninković je oženjen Slavicom. Imaju dve ćerke. Nađu koja je naša poznata odbojkašica, i igra u reprezentaciji Srbije, i Anju koja je producent.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a