NAJBOLJI SCENARIO " STRAHINJE BANOVIĆA": Nagrada na 37. Međunarodnom filmskom festivalu u Monsu pripala našem ostvarenju

V.V.S.

22. 03. 2022. u 14:14

NA upravo završenom 37. Međunarodnom filmskom festivalu u Monsu u Belgiji, nagrada za najbolji scenario pripala je Stefanu Arsenijeviću, Bojanu Vuletiću i Nikoli Dikreju za film "Strahinja Banović". Predsednik žirija bio je čuveni reditelj Majkl Redford, autor kultnih ostvarenja "Il Postino" i "1984".

НАЈБОЉИ СЦЕНАРИО  СТРАХИЊЕ БАНОВИЋА: Награда на 37. Међународном филмском фестивалу у Монсу припала нашем остварењу

Nikola Dikrej foto:Promo

- Posebno sam srećan zbog ove nagrade, jer znači da je naš scenaristički eksperiment spajanja dva naoko sasvim različita sveta, tradicionalnog srpskog i savremenog migrantskog, uspeo. Dodatno sam počastvovan što je predsednik žirija reditelj čije filmove veoma volim - izjavio je Stefan Arsenijević, koji je zajedno sa glumcem Ibrahimom Komom i producentom Žilom Šanijelom prisustvovao projekciji filma, koja je ujedno bila i belgijska premijera.

Na ceremoniji zatvaranja, nagradu je u ime laureata primio jedan od trojice scenarista Nikola Dikrej i tim povodom rekao:

- Ovo je prva filmska nagrada koju sam ikada dobio i jako mi znači. Izuzetno sam srećan što je delim sa Stefanom i Bojanom, sa kojima sam zaista uživao u radu i izgradio veliko prijateljstvo. Za nagradu su zaslužni i mnogobrojni migranti koji su podelili sa nama svoje životne priče. Na tom ukazanom poverenju smo im beskrajno zahvalni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili