KONCERT "MUZIKA JE OPASNA": Slavni pijanista, kompozitor i dirigent Nikola Pjovani na Kolarcu

V.V.S.

20. 05. 2022. u 16:20

AMBASADA Italije u Beogradu i Italijanski institut za kulturu, u saradnji sa Fondacijom "Musica per Roma" i Zadužbinom Ilije M. Kolarca, organizuju koncert "Muzika je opasna" u četvrtak 26. maja,u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

КОНЦЕРТ МУЗИКА ЈЕ ОПАСНА: Славни пијаниста, композитор и диригент Никола Пјовани на Коларцу

foto:Arhiva "Novosti"

Oskarovac, slavni pijanista, dirigent i jedan od najcenjenijih italijanskih kompozitora filmske i pozorišne muzike Nikola Pjovani, sa svojim sekstetom, prvi put pred beogradskom publikom priređuje muzički spektakl,a ovom prilikom nastupiće na klaviru i dirigovaće svojim sekstetom koji čine Marina Čezari, saksofon i klarinet, Paskvale Filasto, violončelo i gitara, Pjetro Pompei, bubnjevi i perkusije, Marko Lodo, kontrabas, i Serđo Kolikjo, klavijature i harmonika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović