"SLAVNA" PUNA SMEHA I APSURDA: U Narodnom pozorištu u Vršcu premijera predstave po istinitoj priči o Florens Foster DŽenkins

V. Vujošević

05. 02. 2023. u 11:33

NA Velikoj sceni Narodnog pozorišta "Sterija" u Vršcu večeras će biti održana premijera Profesionalne scene na rumunskom jeziku u ovom teatru: predstavom "Slavna" vršačko pozorište otvara novu kalendarsku godinu.

СЛАВНА ПУНА СМЕХА И АПСУРДА: У Народном позоришту у Вршцу премијера представе по истинитој причи о Флоренс Фостер Џенкинс

Foto Plakat za predstavu

Publika će imati priliku da vidi čuvenu komediju savremenog britanskog dramskog pisca Pitera Kviltera "Slavna Florens".

Reč je o istinitoj priči o Florens Foster Dženkins, koju će u postavci reditelja Stefana Sablića tumačiti vršačka glumica Monika Boldovina Bugle. U predstavi igraju i Darije Doklean, Otilija Peskariju, Korina Troća i Tamara Tamči Toskić.

Slavna Florens, poznata i kao najgora pevačica na svetu, četrdesetih godina u Njujorku bila je omiljena muzička atrakcija. Paradoksalno, ona se proslavila operskom karijerom, iako nije umela da peva. Komad prati njen život u vreme kada njena karijera dostiže vrhunac - nastupom u Karnegi holu. Publika je bila oduševljena njenim "fantastičnim glasovnim mogućnostima", koje je na svakom izvođenju pratila burnim salvama smeha, koje je ova "diva" tumačila isključivo kao "profesionalnu ljubomoru". Njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili su toliko zarazni da su bili jači od nedostatka talenta.

- Biću zadovoljan ako smo na neki način uspeli da osvetlimo tu ljupku korupciju kojom se gospođa Dženkins bavila, tu čarobnu reč mito koja otvara sva vrata. Hteli smo da napravimo komediju sa puno smeha u kojoj gledamo realnost kao apsurd a onda prepoznajemo da i sami živimo u realnosti apsurda - ističe reditelj Stefan Sablić.

Ovaj brodvejski šou i veliki pozorišni hit prvi put je izveden u Londonu na Vest Endu 2005, kada je bio nominovan za prestižnu nagradu "Lorens Olivije" kao najbolja nova komedija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)