STIPENDIJE ZA ŠKOLOVANJE NAJBOLJIH OD NAREDNE GODINE: Pravo na stipendije imaće srednjoškolci i studenti

Z. GLIGORIJEVIĆ

20. 06. 2022. u 14:31

Opština je redovno izmirivala sve svoje obaveze, pa trenutno nema potrebe za zaduživanjem kod banaka, složili su se odbornici Skupštine opštine Ćuprija prilikom izglasavanja predloga rebalansa budžeta za tekuću godinu.

СТИПЕНДИЈЕ ЗА ШКОЛОВАЊЕ НАЈБОЉИХ ОД НАРЕДНЕ ГОДИНЕ: Право на стипендије имаће средњошколци и студенти

Foto: SO Ćuprija

Oni su usvojili i povećanje pojedinih budžetskih pozicija, koje su povećane zbog donacija Ministarstva kulture i Ministarstva omladine i sporta, ali je ovim rebalansom budžet ipak smanjen za oko 18,8 miliona dinara, kao što su nedavno odlučili i članovi Opštinskog veća.

Na današnjoj sednici odlučeno je i da najbolji učenici i studenti od naredne školske godine mogu da računaju na stpendije za školovanje. Pravo na stipendije imaće učenici srednjih škola koji pohađaju deficitarna zanimanja, studenti od druge godine fakulteta s najmanjom prosečnom ocenom 9, kao i studenti bez obzira na godinu studiranja, ukoliko su njihove porodice korisnici materijalne pomoći Centra za socijalni rad.

Odbornici su prihvatila zaključak Vlade Srbije da za potrebe rekonstrukcije Opšte bolnice u Ćupriji opština obezbedi neophodnu tehničku dokumentaciju, jer je reč o jednoj od kapitalnih investicija u ovom delu Srbije. Druga kapitalna investicija ćuprijsku i paraćinsku opštinu je rekonstrukcija magistralnog vodovoda od izvorišta Sveta Petka. Na Skupštini je usvojeno da najveći deo ove investicije, vredne skoro 3,5 miliona evra, finansira Vlada Republike Srbije, a opština Ćuprija da svoj deo obaveze od 414.270 evra izmiri kroz 21. ratu.

Odbornici su dali saglasnost na poseban program JKP „Ravno 2014“, koji predviđa da se subvencija od 40 miliona dinara u većem delu iskoristi za investiciona ulaganja u vozilo za rad na visini i u nabavku dva kamiona, kao i za tekuća održavanja vodosnabdevanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)