KVALITET I UGLED: Ekonomski fakultet obeležio 85 godina od osnivanja

B.B.

19. 09. 2022. u 13:50

EKONOMSKI fakultet Univerziteta u Beogradu obeležio je 85. godišnjicu rada svečanom akademijom u obnovljenom velikom amfiteatru, u prisustvu brojnih zvanica iz akademske zajednice Srbije i sa nekoliko evropskih univerziteta.

КВАЛИТЕТ И УГЛЕД: Економски факултет обележио 85 година од оснивања

Svečana akademija na Ekonomskom fakultetu

Prema rečima prof. dr Žakline Stojanović, dekana fakulteta, uprkos izazovima pandemije i globalnih promena, nastavno-naučni proces je kontinuirano održan, i napravljen je korak dalje u poboljšavanju uslova rada i međunarodnoj saradnji.

Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić istakao je lidersku poziciju Ekomskog fakultetu u regionu, prepoznatu i od međunarodnih akreditacionih ustanova, ali i kroz ravnopravno partnerstvo sa znamenitom London School of Economics, te da će i u budućim aktivnostima fakultet imati podršku Rektorata.

Ekonomski fakultet je rangiran među nekoliko najboljih u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Od osnivanja 1937. godine do danas na Ekonomskom fakultetu je diplomiralo preko 50.000 studenata, magistarske ili master studije završilo je preko 4.000 kandidata, dok je titulu doktora ekonomskih nauka u prethodnih više od osam decenija steklo blizu 850 kandidata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)