POČELA PRIPREMNA PREDAVANJA: Brucoši Mašinskog fakulteta već u klupama

B.B.

26. 09. 2022. u 12:57

SVEČANIM prijemom i dodelom indeksa, za novu generaciju brucoša Mašinskog fakulteta u Beogradu danas su počela petodnevna pripremna predavanja iz fizike i matematike. Osnovna ideja je da se brucoši, nedelju dana pre početka predavanja, upoznaju sa gradivom neophodnim za nesmetano praćenje nastave koja je bazirana upravo na tim naučnim disciplinama.

ПОЧЕЛА ПРИПРЕМНА ПРЕДАВАЊА: Бруцоши Машинског факултета већ у клупама

Mašinski fakultet


Prethodno su budućim mašincima podeljeni indeksu, a srećan početak studiranja poželeo im je prof. dr Vladimir Popović, dekan Mašinskog fakulteta. On je izrazio zadovoljstvo što je, posle skoro tri godine od izbijanja pandemije koronavirusa, Amfiteatar A ponovo ispunjen do poslednjeg mesta.
- Iako vama tako ne deluje, ovo su najlepši dani u vašim životima. Družite se i učite zajedno, jer ćete na taj način sve prepreke lakše savladati, a uprava fakulteta će se, zajedno sa nastavnicima, truditi da uspešno i u roku stignete do cilja - rekao je profesor Popović.
Ističući da Mašinski fakultet postoji zbog studenata, on je podsetio da je prethodnih godina mnogo toga urađeno na povezivanju i boljoj komunikaciji sa mladim akademcima.
- Na fakultetu imamo različite projekte koji su realizovani upravo u saradnji sa studentskim organizacijama - naveo je dekan. - Izdvojio bih projekte "Student mentor" i "Grupno spremanje ispita", koji su u velikoj meri doprineli boljem uspehu studenata tokom studija, a samim tim i uspehu fakulteta.
On je podsetio da, iz godine u godinu, raste interesovanje mladih za studije mašinstva, kao i kvalitet novoupisanih studenata.
- To je dobro za sve nas, ali ono što je možda važnije od toga jeste činjenica da se s diplomom Mašinskog fakulteta sve lakše i sve brže dolazi do posla u našoj državi - istakao je profesor Popović.
Po jednoj nezavisnoj anketi, Mašinski fakulet je zauzeo treće mesto među fakultetima u Srbiji po lakoći zapošljavanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere