NIKO U HRVATSKOJ NE ZNA ZAŠTO ODLAZI USPEŠNI MINISTAR FINANSIJA: Zdravko Marić ide na fantastično plaćen posao?

POSVE iznenada ostavku je u Hrvatskoj dao potpredsednik vlade i ministar finansija Zdravko Marić, po mnogima najbolji ministar u kabinetu premijera Andreja Plenkovića.

НИКО У ХРВАТСКОЈ НЕ ЗНА ЗАШТО ОДЛАЗИ УСПЕШНИ МИНИСТАР ФИНАНСИЈА: Здравко Марић иде на фантастично плаћен посао?

Foto: AP Photo/Darko Bandic

Zameniće ga Marko Primorac, profesor iz Zagreba i bivši savetnik Kolinde Grabar Kitarović, iza kojeg se vuče afera da se vakcinisao preko reda na samom početku epidemije virusa korone.

Razloge iznenadne ostavke Marić nije saopštio ni premijeru, a iz izvora bliskih vladi spominje se i mogućnost da odlazi na mnogo bolje plaćen posao u privatnom sektoru. Kao ministar je zarađivao oko 3000 evra, a u Hrvatskoj ima direktorskih mesta na kojima se zarađuje i 100.000 evra mesečno.

Neki izvori tvrde da Marić nije imao manevarski prostor za reforme i da nije želeo da učestvuje u događajima koji bi za hrvatsku ekonomiju mogli da budu krajnje izazovni. Naime, mnogi smatraju da nije vreme za uvođenje evra, da se Hrvatska nije pripremila za krizu sa energentima i da će tek kulminirati odnosi između Ine i mađarskog MOL-a, što bi građani mogli da osete na svojoj koži zbog divljanja cena benzina.

Marić je slovio kao najefikasniji ministar koji se zalagao da Hrvatska brže primenjuje evropske standarde, ali često je bio pod pritiskom drugih ministara koji su u resoru finansija videli priliku da pokrpe rupe iz svojih ministarstava.

BONUS VIDEO: Umesto srpske vijori se hrvatska zastava

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)