LAŽNI NARATIV O "SRBIMA AGRESORIMA": Sud BiH nastavio da radi po principu Haškog tribunala

Novosti online

06. 12. 2022. u 19:39

SUD BiH postao je politička institucija i nastavio da radi po principu Haškog tribunala da isključivo sudi jednom narodu i stvara narativ da su Srbi ovde bili agresori, a muslimanski i hrvatski narod žrtve, rekao je predsednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić u reagovanju na oslobađajuću presudu Suda BiH Hazimu Fazloviću.

ЛАЖНИ НАРАТИВ О СРБИМА АГРЕСОРИМА: Суд БиХ наставио да ради по принципу Хашког трибунала

Foto: TANJUG/ Xinhua/Wu Wei

Ostojić je u izjavi Srni istakao da navedeni narativ, koji Sud BiH pokušava da stvara, apsolutno nema veze sa stvarnošću.

- Krajnje je vreme da političko rukovodstvo Republike Srpske preduzme nešto po tom pitanju. Ono što je zabrinjavajuće, po mojim izvorima, to je tek početak. Kako vidim, doći će vreme da jednog dana bude suđeno svakom ko je učestvovao u Odbrambeno-otadžbinskom ratu na strani Vojske Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i političkog rukovodstva Srpske - istakao je Ostojić.

Sud BiH prvostepenom presudom danas je oslobodio Hazima Fazlovića krivice po optužnici za zločine nad zarobljenim pripadnicima Vojske Republike Srpske 1993. godine kod Brčkog.

Fazlović je oslobođen od optužbe jer navodno nije dokazano da je počinio krivično delo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Optužnica je Fazlovića teretila da u svojstvu komandanta Trećeg bataljona 108. brigade takozvane Armije BiH nije kaznio podređene nakon ubistva i mučenja 11 zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske 8. marta 1993. godine u selu Boderište kod Brčkog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni