BRITANSKI MINISTAR ODBRANE: Rusija je najveća pretnja Evropi

P. Z. S. / ria.ru

28. 06. 2022. u 17:35

BRITANSKI ministar odbrane Ben Volas nazvao je Rusiju „najdirektnijom i najneposrednijom pretnjom“ Evropi.

БРИТАНСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Русија је највећа претња Европи

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija/Vikipedija


Prethodno je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući takve izjave, napomenula da namera NATO-a da označi Rusiju kao „najveću pretnju” nije nova, alijansa se već dugi niz godina fokusira na Moskvu, zaboravljajući na stvarne izazove.

Moskva je više puta napomenula da je NATO usmeren na konfrontaciju. Kako je naglasio pres-sekretar predsednika RF Dmitrij Peskov, dalje širenje bloka neće doneti veću bezbednost Evropi.

-U ovom trenutku Rusija je najdirektnija i najneposrednija pretnja Evropi, našim saveznicima i njihovim obalama. Ozbiljan sam kada kažem da postoji veoma realna pretnja da će se Rusija okrenuti protiv šire Evrope i da je u ovom trenutku dalekosežna. rakete nisu odbrana., rekao je Volas, govoreći u Londonu.

Takođe je naveo da kako se pretnja menja, tako bi trebalo da se menja i potrošnja zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)