NEMA ZAFRKANCIJE NA BALTIKU: Ruski poslanik poručio Finskoj i Švedskoj da treba da imaju dobro istorijsko pamćenje

P. Z. S. / ria.ru

28. 06. 2022. u 21:57

DEPUTAT Državne dume iz Jedinstvene Rusije Oleg Morozov rekao je za RIA Novosti da Rusija neće „izvoditi nikakve vojne šale na Baltiku“, napomenuo je i da Švedska i Finska, koje tvrde da su u NATO, treba da imaju dobro istorijsko pamćenje.

НЕМА ЗАФРКАНЦИЈЕ НА БАЛТИКУ: Руски посланик поручио Финској и Шведској да треба да имају добро историјско памћење

Foto: Profimedia


Turska će, kako je ranije saopšteno iz Kancelarije predsednika Finske, podržati poziv Finske i Švedske da postanu članice Severnoatlantske alijanse.

-Teško je zamisliti vojnu aktivnost Skandinavaca u ruskom pravcu. Ipak, moramo im dati da shvate od prvog dana: nećemo ih izneveriti nijednom vojnom šalom na Baltiku. A još više na granici. Verujemo da imaju dobro istorijsko pamćenje, rekao je Morozov.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva