MINSK OŠTRO PORUČIO VARŠAVI: Nema ovde poljske teritorije, odgovorićemo adekvatno na eventualni napad

Tanjug

07. 07. 2022. u 18:25

ZAMENIK načelnika generalštaba beloruske vojske Ruslan Kosigin izjavio je danas da se teritorija Poljske kao i baltičkih zemalja pretvara u poligon na kom SAD planiraju da pokrenu novi krvavi konflikt protiv Ruske Federacije i njenih saveznika.

МИНСК ОШТРО ПОРУЧИО ВАРШАВИ: Нема овде пољске територије, одговорићемо адекватно на евентуални напад

Foto: EPA

On je rekao da će beloruski odgovor na "provokacije Zapada svakako biti adekvatan i oštar" i da će poljska vojna infrastruktura biti prva na udaru u slučaju da se Varšava odluči za napad, prenela je beloruska novinska agencija Belta.

Kosigin je ukazao na vojne vežbe, kao i na pokušaje pojedinih poljskih političara da se krene u vraćanje takozvanih drevnih poljskih teritorija, što se odnosi na zapadne regione Ukrajine i Belorusije.

Rekao je i da je to priprema za izvođenje vojnih operacija u istočnom pravcu po instrukcijama Zapada, a zbog gubitka samostalnog odlučivanja.

-Poljski lideri to moraju da shvati. Teritorija Poljske i njena vojna infrastruktura postaju primarna meta u slučaju konflikta. Tu spadaju i centri za odlučivanje, sistemi upravljanja, kao i ključni objekti njihove privrede i saobraćajne infrastrukture, rekao je Kosigin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)