DRAMA U KALIFORNIJI: Francuski putnici zarobljeni na aerodromu

LET iz Pariza preko San Franciska do Tahitija pretvorio se za 280 putnika u pravu noćnu moru.

ДРАМА У КАЛИФОРНИЈИ: Француски путници заробљени на аеродрому

Foto EPA

Avion na letu broj 170 sleteo je u subotu u Kaliforniju, ali odatle nisu mogli da polete ka konačnoj destinaciji, zbog tehničkih problema na letilici. Let je najpre pomeren, a zatim i otkazan.

Tako su više od 24 sata ostali zarobljeni. U nedelju pre podne još uvek su bili u aerodromskoj zgradi. Ogorčeni putnici kažu da nemaju precizna objašnjenja kada će, i da li, uopšte, poleteti ka Tahitiju.

Među njima ima i mnogo dece, što znatno otežava situaciju. Noć su morali da provedu na aerodromu, bez ikakvih odgovarajućih uslova. Tražili su ćebad da ih prostru po podu, ali im molba nije bila uslišena.

Takođe, restorani su bili zatvoreni, a na raspolaganju su im bili samo automatski distributeri. Uspeli su da preko aerodromskog osoblja izdejstvuju bon, najpre od 25 dolara, a zatim od 30. Ističu, međutim, da najobičniji sendvič košta 12,95.

Pošto su ih u San Francisku ostavili bez potrebnih informacija, pokušali su da stupe u kontakt s agencijom u Parizu, ali su zaposleni bili potpuno zatečeni situacijom. Tako se agonija "napuštenih putnika", kako sebe sami nazivaju, nastavila.

Situacija u svetskom avio-saobraćaju je komplikovana, jer je veliki broj osoblja tokom pandemije kovida izgubio posao ili se prekvalifikovao, a novi nisu zaposleni u dovoljnom broju. Takođe, ima i bolesnih u novom talasu kovida, što dovodi do situacije u kojoj ne može da se formira dovoljan broj letačkih ekipa.

Tako su u SAD, nedavno, za nacionalni praznik 4. juli, otkazane i pomerene stotine letova. Računa se da u ovoj zemlji trenutno ima 15 odsto manje zaposlenih u avio-saobraćaju nego pre pandemije.

BONUS VIDEO:

SVINjA KAO KUĆNI LjUBIMAC: Posebno prijateljstvo Argentinke Brende i domaće životinje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORBAN NE MENJA STAV O MEŠANJU U SUKOB RUSIJE I UKRAJINE: Da nismo na vlasti, Mađarska bi bila do grla u ratu