RUSKO NAORUŽANJE JE DECENIJAMA ISPRED OSTALIH: Vladimir Putin ukazao na superiornost novog oružja

V. F.

15. 08. 2022. u 15:18

MNOGI primerci ruskog oružja nove generacije su godinama, pa čak i decenijama ispred stranog naoružanja, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin otvarajući u ponedeljak forum "Armija 2022" u parku Patriot.

РУСКО НАОРУЖАЊЕ ЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА ИСПРЕД ОСТАЛИХ: Владимир Путин указао на супериорност новог оружја

Foto: AP Photo/Patrick Semansky

- Od posebnog značaja su modeli i sistemi nove generacije koji su orijentisani ka budućnosti i koji će odrediti budućnost oružanih snaga. To se tiče naoružanja visoke preciznosti i robotike i sistema zasnovanih na novim fizičkim principima. Mnogi primerci našeg oružja nove generacije su godinama, pa čak i decenijama ispred stranog naoružanja. Po taktičko-tehničkim karakteristikama ih značajno nadmašuju - rekao je Putin.


On smatra da je forum "Armija 2022" odlična prilika za strane vojne specijaliste da se lično uvere u razvoj vojno-industrijskog kompleksa Rusije i njegov napredak u oblastima veštačke inteligencije, najsavremenije informacione i radio-elektronske tehnologije, kao i kao praktična implementacija naprednih dostignuća ruskih dizajnerskih biroa i naučnih škola svetskog glasa.

Ruski lider je istakao da su eksponati izloženi u parku Patriot, prezentacije na vojnim poligonima i demonstracije proizvoda ERA tehnopolisa jasan dokaz superiornosti domaćih vojnih proizvoda.

- Želeo bih da dodam da su na specijalnim štandovima ruska preduzeća predstavila svoja dostignuća u oblasti inovativnih civilnih proizvoda i tehnologija. Oni takođe zaslužuju najveću pažnju - rekao je Putin.

On je dodao da je Rusija spremna da razvija inovativne veze sa drugim zemljama za stvaranje novih modela naoružanja i opreme i da "radi zajedno pod fer, ravnopravnim uslovima".

- Iskustvo naše zemlje u tako uspešnoj tehnološkoj saradnji, pre svega u okviru ODKB i ŠOS, je zaista ogromno - zaključio je Putin.

Forum "Armija 2022" trajaće do 21. avgusta. U okviru njega planirano je da se održi 289 događaja u objektima "Patriota", na poligonu "Alabino", na aerodromu "Kubinka", kao i u svim vojnim okruzima u više od 30 regiona Rusije. Na forumu će učestvovati vojne delegacije iz 72 zemlje sveta.

BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na pozicijama ruske vojske
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)