ZAPAD NAMERNO UNIŠTAVA EVROPSKI BEZBEDNOSNI SISTEM Putin: SAD pokušavaju da prolongiraju sukob u Ukrajini

Novosti online

16. 08. 2022. u 09:36

RUSKI predsednik Vladimir Putin je, u obraćanju učesnicima Moskovske bezbednosne konferencije, rekao da zapadne zemlje pokušavaju da održe hegemoniju sprovođenjem politike obuzdavanja, potkopavajući alternativne puteve razvoja za druge zemlje i pokušavajući da nateraju nezavisne države da se povinuju njihovoj volji, kako bi održale prevlast i nastavile da parazitiraju.

ЗАПАД НАМЕРНО УНИШТАВА ЕВРОПСКИ БЕЗБЕДНОСНИ СИСТЕМ Путин: САД покушавају да пролонгирају сукоб у Украјини

Foto AP

- Oni su sproveli projekat protiv Rusije, zatvorili oči na širenje neonacističke ideologije, na masakre stanovnika Donbasa, pumpali i nastavljaju da pumpaju režim u Kijevu oružjem, uključujući i teško naoružanje - rekao je Putin.

Ruski predsednik je zatim dodao da je Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini u potpunosti u skladu sa Poveljom UN.

Foto: Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

- Pod ovim uslovima, odlučili smo da sprovedemo specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini u potpunosti u skladu sa Poveljom UN. Ciljevi ove operacije su jasno i precizno definisani: to je obezbeđenje bezbednosti Rusije i naših građana, zaštita stanovnika Donbasa od genocida - dodao je on.

Putin je zatim putovanje Pelosijeve na Tajvan nazvao kockanjem, avanturizmom, pažljivo planiranom provokacijom i delom smišljene strategije za destabilizaciju regiona.

- Zajedno sa saveznicima, partnerima i istomišljenicima, Rusija će unaprediti postojeće mehanizme međunarodne bezbednosti i stvoriti nove, ojačati svoje oružane snage i druge bezbednosne strukture, preduzeti druge korake ka izgradnji demokratskijeg sveta u kome su zagarantovana prava svih naroda i kulturna i civilizacijska raznolikost - rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin u obraćanju učesnicima Moskovske bezbednosne konferencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju