JOŠ JEDNA DEVOJKA PREMINULA U IRANU: Sumnja za ubistvo pala na snage bezbednosti? (VIDEO)

Novosti Onlajn

07. 10. 2022. u 19:51

POJAVILA su se izveštaji o smrti još jedne tinejdžerke u Iranu. Tvrdi se da su 16-godišnjakinju Sarinu Esmailzadeh ubile snage bezbednosti.

ЈОШ ЈЕДНА ДЕВОЈКА ПРЕМИНУЛА У ИРАНУ: Сумња за убиство пала на снаге безбедности? (ВИДЕО)

Foto: Tviter printskrin/Reza Shirkavand

Devojčica koja je objavljivala popularne videosnimke na Jutjubu, ubijena je 23. septembra kada su je sigurnosne snage pretukle palicama na protestu u Gohardastu u pokrajini Alborz, prenosi Amnesti Internešnl.

Danas, dok se vest o smrti devojke proširila društvenim mrežama, iranska novinska agencija Isna izvestila je da je vrhovni sudija pokrajine Alborz rekao da je preliminarna istraga pokazala da je smrt tinejdžerke nastupila nakon samoubistva.

Naveo je da je skočila s krova petespratnice te da je u prošlosti imala problema s mentalnim zdravljem. U Grupama za privatne poruke učenice širom Irana rekle su da planiraju protest za vikend kako bi iskazale solidarnost s Esmailzadeh i Nikom Šakarami, 17-godišnjom učenicom koja je nestala 20. septembra i koju su takođe navodno mučile i ubile iranske sigurnosne snage, piše Gardijan.

Uprkos tvrdnjama da je Šakarami bila pretučena i silovana te da je njeno telo ukradeno i sahranjeno bez pristanka porodice, iranski službenici rekli su da se Šakarami takođe ubila skočivši s krova zgrade.

Šakaramina majka optužila je iranske vlasti za ubistvo i utvrdila da su pokušali da je prisile da objavi izjavu u kojoj kaže da devojka sama sebi oduzela život.

BONUS VIDEO:

VOJNE VEŽBE ZA MOBILISANE: Pogledajte kako izgleda obuka vojnika u Rusiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!