RAT U UKRAJINI: Ruski raketni napadi na infrastrukturu će se nastaviti (VIDEO)

Novosti online

23. 11. 2022. u 06:44 >> 00:43

SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 273. dan. Ukrajinske snage granatirale su Donjeck granatama NATO kalibra. Ministarstvo odbrane Rusije prvi put je pokazalo upotrebu dronova „Moskit“ u Ukrajini. Zalihe oružja u zapadnim zemljama, uključujući SAD, dostigle su kritično nizak nivo zbog isporuka Kijevu.

РАТ У УКРАЈИНИ: Руски ракетни напади на инфраструктуру ће се наставити (ВИДЕО)

Foto AP

Nebenzja: Raketni napadi na infrastrukturu Ukrajine će se nastaviti - Kijev ne može pobediti Rusiju

Ruski stalni predstavnik pri UN Vasilij Nebenzja rekao je da Rusija izvodi napade nainfrastrukturne objekte u Ukrajini kao odgovor na isporuke zapadnog oružja Kijevu.

- Mi izvodimo napade na infrastrukturne objekte u Ukrajini kao odgovor na pumpanje ove zemlje zapadnim oružjem i nerazumne pozive Kijeva da treba vojno pobediti Rusiju - rekao je on, govoreći na sastanku Saveta bezbednosti UN o Ukrajini.

- Podrivanje borbene sposobnosti ukrajinske vojske, koja ugrožava bezbednost i teritorijalni integritet Rusije, jedan je od ciljeva specijalne vojne operacije. Ona će se izvoditi vojnim sredstvima sve dok režim u Kijevu ne zauzme realnu poziciju koja bi omogućila da kroz pregovore, razgovaramo i pokušamo da rešimo pitanja koja su nas naterala da započnemo operaciju - dodao je Nebenzja.

Ruski diplomata je optužio snage protivvazdušne odbrane Ukrajine za uništavanje stambenih objekata i žrtve među civilnim stanovništvom, pošto su ukrajinske Oružane snage sisteme rasporedile PVO u naseljenim mestima

- Oštećenja stambenih objekata i žrtve među civilnim stanovništvom nastaju krivicom ukrajinske protivvazdušne odbrane, koja se ne nalazi na periferiji gradova, već u samom njihovom centru. Kao rezultat toga, fragmenti raketa i rakete koje su izgubile pravac pogađaju one objekte koje nisu bile cilj Rusije - rekao je on tokom govora na sastanku.

Kao jedan od primera, šef ruske diplomatske misije pri UN je naveo fotografiju raketa koje su pogodile stambene zgrade u Kijevu i Ižgorodu, koje su objavljene na društvenim mrežama.

- Ispostavilo se da su to američke protivvazdušne rakete, isporučene Kijevu. Želim da skrenem pažnju naših zapadnih kolega na ovo: vaše nepromišljeno pumpanje Ukrajine oružjem dovodi do smrti civila ne samo u Donbasu, veći i u ukrajinskim gradovima - istakao je Nebenzja.

Ruski diplomata je došao na sednicu SB UN kada je Vladimir Zelenski već počeo da se obraća putem video-linka. On smatra da je kijevski lider trebao lično da se pojavi na sednici.

Ukrajinski predsednik je u svom obraćanju SB UN pozvao da se osude ruski napadi na energetsku infrastrukturu Ukrajine, da se Rusiji oduzme pravo veta, kao i da se Kijevu isporuče sistemi PVO.

Poljski ministar "opalio šamar" Nemcima

Ministar odbrane Poljske Mariuš Blaščak predlaže Nemačkoj da rasporedi svoje protivvazdušne raketne sisteme "Patriot" u Ukrajinu, a ne u Poljsku.

Foto: Profimedia/Ilustracija

-Nakon još jednog ruskog raketnog napada, obratio sam se nemačkoj strani sa predlogom da baterija "Patriota" bude predata Ukrajini, da bude raspoređena na zapadnoj granici. To će Ukrajince zaštititi od novih žrtava, nestanka struje i povećati bezbednost na našoj istočnoj granici, napisao je Blaščak na tviteru.

Nukearka u Zaporožju ponovo na generatorima

Zaporoška nuklearna elektrana priključena na dizel generatore, još jednom izgubila pristup spoljnom napajanju strujom, saopštili su u Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju.

Foto: RIA.ru

Kijev ne izvozi struju

Od 11. oktobra Ukrajina ne izvozi struju ni u jednu državu, saopštila je kompanija "Ukrenergo".

-Zbog ruskih napada došlo je do skoka frekvencije na našoj energetskoj mreži, što je rezultiralo gubitkom veze Moldavije sa evropskom električnom mrežom, odakle zemlja dobija deo električne energije, saopštila je kompanija.

 

Žestoke borbre za Marinku: Ruske napreduju, VSU sprema ofanzivu u Zaporožju


Ruske trupe izvele su masovne raketne napade na kritičnu infrastrukturu Ukrajine: ciljevi su pogođeni u Kijevu, Višegorodu, Kremenčugu, Svitlovodsku, Lavovu, Ladižinu, Dnjepropetrovsku, Krivoj Rogu, kao i u oblastima Sum, Odesa, Nikolajev, Hmeljnicki i Poltava.

Napad je doveo do vanrednih nestanka struje u većini regiona zemlje. Osoblje ukrajinskih nuklearnih elektrana prevelo je rad stanica u režim za vanredne situacije.

Foto Tanjug/AP



Belgorodska oblast
Ukrajinske formacije granatirale su selo Ustinka Belgorodskog okruga u Belgorodskoj oblasti, oštetile stambenu zgradu i dalekovode.

U tri naselja bilo je privremenih problema sa strujom. Žrtava i povređenih nema.

VSU je napao periferiju Šebekina, oštećen je kolovoz. Civili nisu povređeni.

Voronješka oblast
Na periferiji Voronježa, oficiri FSB-a likvidirali su ukrajinsku DRG koja je planirala da izvrši sabotažu na vojnim i energetskim objektima u regionu.

Smer Starobeljsk
U sektoru Svatovski, jedinice 92. Ombre Oružanih snaga Ukrajine nastavljaju da se pripremaju za još jedan pokušaj juriša na položaje ruskih trupa u rejonu Kuzemovke.
Ukrajinska artiljerija gađala je stambene zgrade u selu Novonikolskoje.

Soledarski pravac
Nema značajnijih promena u situaciji u ovoj oblasti. Nastavljaju se sukobi na jugoistočnoj periferiji Bahmuta (Artemovsk).

Ilustracija telegram rybar


Donjecki pravac
Motorizovane jedinice Oružanih snaga RF nastavljaju napredovanje ka centru Marinke.
Ruski vojnici čiste kvart Škole broj 2 i spremaju se da upadnu u upravne zgrade i Dom kulture u centru grada.

Ukrajinske formacije iz topova i raketne artiljerije granatirale su stambene zgrade i civilne objekte u Donjecku, Gorlovki, Jakovlevki, Pantelejmonovki, Novobahmutovki i drugim naseljima.


Zaporoški pravac
U pripremama za ofanzivu u sektoru Orehovski, ukrajinska komanda povlači ljudstvo i oklopna vozila u rejon Orehov i Kirovo (Tavrički).

Ruski DRG izvršili su noćni napad na uporište čete 3. bataljona 65. Ombre Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Guljajpoljskog: oko tri desetine neprijateljskih boraca je poginulo, preživeli su pobegli sa svojih položaja.

Foto Tanjug/AP

U rejonu naselja Kamenskoje izvršena je još jedna razmena ratnih zarobljenika po formuli „35 na 35“. Među borcima koji su se vratili u Rusiju su četvorica vojnika iz DNR i dvojica iz LNR.

Artiljerijski dueli se nastavljaju duž linije dodira: ruske trupe su napale položaje VSU u Červonoju, Poltavki i Temirovki.


Južni front: Hersonski pravac
U Hersonu, SBU i nacionalna policija nastavljaju da sprovode mere filtriranja u cilju identifikacije proruskih građana.

Ruske trupe su napale objekte Oružanih snaga Ukrajine u Hersonu, a pogodile su i položaje u Tokarevki, Dudčanju, Dnjeprovskom i Kačkarovki.

 

Kijev u mraku

Osamdeset odsto Kijeva i dalje je bez struje i vode, saopštio je gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko.

Remont energomreže može trajati od nekoliko do desetak sati.

 

Foto Tanjug/AP

Britanski obaveštajci: Rusija je iscrpela omiljeno oružje – iranske dronove


Nakon što su iranske kamikaze bespilotne letelice poput Šahed-136 učinile kamenom temeljcem svojih vojnih udara na Ukrajinu, ruske zalihe bespilotnih letelica sada su pri kraju, prema britanskim obaveštajnim službama.

Prema najnovijem ažuriranju britanske odbrambene obaveštajne službe, od oko 17. novembra 2022. godine nije javno prijavljen nijedan napad ruskih bespilotnih letelica (UAV).

Britanska obaveštajna služba saopštila je da je Moskva verovatno skoro iscrpela svoje trenutne zalihe i da će potencijalno tražiti dopunu.

Vest dolazi usred pojačanog ruskog vojnog udara na ukrajinsku energetsku i elektroenergetsku infrastrukturu usred zime koja se približava. Takođe je objavljeno da Rusija nabavlja iranske balističke rakete jer su njene zalihe raketa pri kraju, prema izveštajima zapadnih medija.

Shahed - 136 Foto MO Irana

 

Zalužnji: Ukrajinske snage oborile 51 od 67 ruskih raketa

Ukrajinske odbrambene snage oborile su 51 od 67 ruskih krstarećih raketa koje su danas lansirane, izjavio je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnji.

On je na Telegramu napisao da je samo na Kijev lansirano 30 projektila, dodajući da je 20 oboreno, preneo je Rojters.

Nova tranša: Vojna pomoć SAD Kijevu

Sjedinjene Države prebacuju Ukrajini 150 teških mitraljeza sa termovizijskim nišanima za borbu protiv bespilotnih letelica, dodatnu municiju za sisteme protivvazdušne odbrane NASAMS i raketne sisteme HIMARS, kao i antiradarske rakete HARM, saopštio je Pentagon.

Američka administracija je u sredu objavila 26. paket vojne pomoći od sopstvene vojske, vredan do 400 miliona dolara.

Isporuke, prema spisku Pentagona, uključuju i 200 precizno vođenih artiljerijskih granata od 155 mm, 10.000 minobacačkih zrna od 120 mm, 150 džipova Hamer, više od stotinu drugih „lakih taktičkih vozila“, preko 20 miliona metaka, 200 generatora, rezervni delovi za haubice 105 mm.

Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine

 

London šalje helikoptere Kijevu

Britanski ministar odbrane Ben Volas najavio je danas prebacivanje u Ukrajinu dodatnih deset hiljada artiljerijskih granata i tri helikoptera Si KIng (Westland Sea King WS-61), povučena iz mornarice te zemlje.

Obuka deset posada, uključujući pilote i osoblje za održavanje, održana je u roku od 6 nedelja u Velikoj Britaniji. Prenos prvog od tri uređaja je u završnoj fazi.

Konkretna modifikacija helikoptera je nepoznata. U zvaničnom saopštenju britanske vlade se navodi da su Si Kings potrebni za „misije traganja i spasavanja“.

Britanska mornarica je imala više desetina različitih verzija ove opreme, počevši od transportnih i završavajući sa jurišnim modifikacijama i opremljenih AVACS-om.

 

Sednica SB UN

Ukrajina je sazvala hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN koja će se održati večeras u 22.00 časa po srednjoevropskom vremenu, saopštio je zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

-Ukrajinci, koji su se danas uplašili naših napada na infrastrukturne objekte, zatražili su hitnu sednicu SB UN. Kao govornik iz Ukrajine putem video-linka ponovo je najavljen Vladimir Zelenski, što predstavlja kršenje pravilnika Saveta bezbednosti, rekao je Poljanski.

 

FSB sprečio sabotažu likvidirani ukrajinski neonacisti

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije sprečila je ukrajinske neonaciste da izvedu sabotažu u ruskoj Voronješkoj oblasti, saopštila je pres-služba FSB.

„FSB Rusije je preduzela niz operativno-istražnih mera na teritoriji Voronješke oblasti usled kojih je sprečen pokušaj sabotaže na vojnim i energetskim objektima u regionu od strane pripadnika tajne ćelije pristalica ukrajinske neonacističke ideologije“, navodi se u saopštenju.

Foto: printskrin JuTjub

Kako se navodi, tokom pokušaja hapšenja, vođa grupe i njegova dva saučesnika pružili su oružani otpor pripadnicima FSB Rusije nakon čega su likvidirani.

FSB Rusije ističe da nije bilo žrtava među civilima i ruskim bezbednjacima.

 

Još 400 miliona $ od Vašingtona za Kijev

Vlasti SAD u novom paketu vojne pomoći Ukrajini od 400 miliona dolara isporučiće Kijevu municiju i opremu za PVO, navodi se u saopštenju američkog Stejt departmenta.

Kako se navodi u dokumentu, paket „uključuje dodatno oružje, municiju i opremu za protivvazdušnu odbranu“ koje će biti dopremljeno iz magacina Ministarstva odbrane SAD.

 

Foto Tanjug/AP

 

MO Rusije: Vraćeno 35 vojnika iz zarobljeništva

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je 35 ruskih vojnika koji su bili u životnoj opasnosti vraćeno iz ukrajinskog zarobljeništva.


Švajcarska uvodi embargo na izvoz robe vojne namene Rusiji i Ukrajini


Švajcarska zabranjuje izvoz svog oružja u Ukrajinu i u Rusiju, uvodeći embargo protiv tih zemalja, saopštilo je švajcarsko Ministarstvo ekonomije.

-Federalni savet je, takođe, uveo embargo na robu vojne namene protiv Rusije, delimično ga proširivši i na Ukrajinu, s obzirom na neutralni status Švajcarske, navedeno je u saopštenju.

 

 

Uništena elektroenergetska mreža

Gašenje energetskih blokova Južnoukrajinske nuklearne centrale dovodi se u vezu sa uništenjem elektroenergetske mreže, prenosi portal „Strana“, pozivajući se na kompaniju „Energoatom“.

-To je zbog uništenja mreža. Sve je u redu sa stanicom. Nema gde da se pusti struja, rekao je Leonid Oleinik, predstavnik Energoatoma.

 

Foto D. Novković

 
U svim regionima Ukrajine uvedena havarijska isključenja struje

U svim oblastima Ukrajine u sredu su uvedena havarijska isključenja električne energije, saopštila je nacionalna energetska kompanija „Ukrenergo“.

 - Raketni napad i dalje traje, ali već su pogođeni objekti energetske infrastrukture. U svim oblastima su u toku havarijska isključenja - navedeno je u saopštenju.

 
Rusko raketiranje Kijeva: Ubijene tri osobe

Najmanje tri osobe ubijene su u današnjem ruskom raketiranju dvospratne zgrade u Kijevu, javlja AP.

Eksplozije su se čule i u regionima Dnjepropetrovsk i Nikolajev.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko potvrdio je da se dogodio napad na ključnu civilnu infrastrukturu, a nakon eksplozija došlo je do nestanka električne energije, preneo je Rojters.

Ruske snage u nedeljama nakon povlačenja dela svojih snaga na istočnu obalu Dnjepra, sve više gađaju kritčnu infrastrukturu u Ukrajini, podseća britanska novinska agencija.

Masivni ruski vazdušni napadi prekinuli su na duže vreme snabdevanja strujom za desetak miliona potrošača, što je ukrajinski operater nacionalne elektro-mreže nazvao "kolosalnom štetom".

Proglašena vazdušna opasnost u Kijevu - Cela zemlja u crvenom

Takođe je saopšteno da je vazdušna uzbuna objavljena u Sumskoj, Poltavskoj, Dnjepropetrovskoj, Nikolajevskoj i Odeskoj oblasti - prenose RIA Novosti.

Rojters navodi, pozivajući se na gradske zvaničnke, da je u napadu jedna osoba poginula.

 
Nuklearka "Rovno" prestala sa radom

Južnoukrajinska nuklearka Rovno prestala je sa radom posle današnjih ruskih raketnih napada.

Kako je objašnjeno elektrana Rovno je ugašena zbog pada napona na mreži.

Takođe je saopšteno je i da je nuklearke prebačena u hitan rad.

 
Žestoki ruski napad, cela Ukrajina bez struje
Kadirov: Likvidirano do 200 ukrajinskih nacionalista u pravcu Hersona

Lider Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je da je ruska vojska uspešno odbila napad protivnika u pravcu Hersona, likvidiravši do 200 militanata i nekoliko jedinica teške tehnike.

 - Usled nepromišljenih dejstava neprijatelj je pretrpeo teške gubitke. Pre svega, likvidirano je do 200 nacionalista, kao i nekoliko jedinica teške borbene tehnike i vozila predviđenih za transport vojske. Momci su otklonili opasnost maksimalno brzo i bez gubitaka, što potvrđuje visoki profesionalizam boraca iz puka "Sever" - napisao je Kadirov na Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, među ubijenim militantima je mnogo američkih i poljskih vojnika.

 - Smatram da tamo nema ni govora o takozvanim "plaćenicima", a cela ta legenda o međunarodnoj legiji je izmišljena samo da bi se sakrilo prisustvo vojnika NATO-a u Ukrajini - napisao je Kadirov.

 
Eksplozije u Kijevu

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da je u Kijevu pogođen infrastrukturni objekat.

„Tornado“ se približava frontu Donbasa
 
Rusija traži da se Turska uzdrži od ekskalcije u Siriji

Rusija je zatražila od Turske da se uzdrži od sveobuhvatne kopnene ofanzive u Siriji, jer bi takve akcije mogle da izazovu eskalaciju nasilja, izjavio je danas visoki ruski pregovarač Aleksandar Lavrentjev.


"Nadamo se da će se naši argumenti čuti u Ankari i da će se naći drugi načini za rešavanje problema", rekao je Lavrentijev nakon nove runde pregovora o Siriji sa turskim i iranskim delegacijama u Kazahstanu, preneo je Rojters.

U međuvremenu je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, tokom govora pred poslanicima svoje stranke, nagovestio moguću kopnenu ofanzivu protiv kurdske narodne milicije u Siriji nakon eskalacije i uzajamnih udara i kontra-udara duž sirijske granice poslednjih dana, preneo je ranije Rojters.
Britanski obaveštajci: Rusija će tražiti još iranskih dronova
Ukrajina zabranjuje RPC?

U ukrajinskom parlamentu podnet je nacrt zakona o zabrani Ruske pravoslavne crkve i verskih organizacija koje su u njenom sastavu u Ukrajini, izjavila je poslanica Rade Irina Friz.

 - Registrovali smo nacrt zakona koji za cilj ima zabranu delovanja Ruske pravoslavne crkve na teritoriji Ukrajine. Ovaj zakon takođe predviđa potpunu zabranu svih verskih organizacija i institucija koje su deo ili priznaju u bilo kom obliku podređenost u kanonskim, organizacionim i drugim pitanjima Rusku pravoslavnu crkvu - objavio je Friz na društvenim mrežama.

Prema njenim rečima, cilj predloga zakona je „sprečavanje pretnji nacionalnoj bezbednosti Ukrajine i obezbeđivanje reda“.

 
Ukrajinske snage pretrpele su velike gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici u protekla 24 časa

 - U protekla 24 časa tokom aktivnih ofanzivnih dejstava Narodne milicije LNR, ukrajinske snage pretrpele su velike gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici - saopštio je portparol Narodne milicije kapetan Ivan Filiponenko.

Prema njegovim rečima, ubijeno je do 55 pripadnika ukrajinskih snaga i uništeno dva tenka, tri oklopna transportera, četiri bespilotne letelice i 17 specijalnih vozila.

 
Analiza situacije u Ukrajini Američkog instituta za proučavanje rata
 
Zaharova: Potpuno nemoralan, divljački čin kijevskog režima

 - Za pretrese u Kijevsko-pečerskoj lavri nema ni objašnjenja, ni opravdanja. To je novi oblik amoralnosti kijevskog režima - izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je istakla da se to „toliko uklapa u logiku delovanja kijevskog režima da se čini da bez ovog dela slika ne bi bila potpuna“.

 - Ovo je još jedan element, koji potpuno prirodno pripada apsolutno amoralnim, divljačkim postupcima kijevskog režima - dodala je Zaharova.

SBU je juče izvršila pretres na terioriji Kijevsko-pečerske lavre.

U saopštenju je navedeno da su sprovedene kontraobaveštajne aktivnosti.

Ruska pravoslavna crkva nazvala je ove akcije SBU – zastrašivanjem.

Kijevsko-pečerska lavra je najstariji manastir u današnjoj Ukrajini i jedan od prvih manastira Kijevske Rusije. Nalazi se na listi UNESKO. Osnovana je u 11. veku. U ovom trenutku površina teritorija lavre premašuje 20 hektara.

 
Artiljerija 11. puka DNR "udara" na ukrajinske militante
 
Hakovani podaci kadeta i predavača Akademije Službe bezbednosti Ukrajine

Hakerska grupa RaHDit („Zli ruski hakeri“) objavila je na antifašističkom portalu „Nemesis“ spiskove kadeta i predavača Akademije Službe bezbednosti Ukrajine, čiji je server ranije hakovala grupa „Zarja“.

Hakeri su objavili podatke više od 400 ljudi koji će u najskorije vreme popuniti redove ukrajinskih specijalnih službi, kao i onih koji obučavaju buduće agente SBU. Objavljene su adrese za registraciju, brojevi telefona, pojedinačni brojevi iz državnog registra fizičkih lica, elektronske adrese i stranice na društvenim mrežama, digitalni kodovi na instant mesindžerima i automobilske registarske tablice.

Između ostalog, procurili su i spiskovi nastavnih grupa, obrazovnih programa, pa čak i učinak kadeta iz specijalnih predmeta.

 
Napredak u vezi sa situacijom oko Zaporoške nuklearke

Postoji napredak u vezi sa situacijom oko Zaporoške nuklearke, generalni direktor IAEA sarađuje sa Rusijom, Ukrajinom i nizom evropskih zemalja, izjavio je za Sputnjik zamenik šefa agencije i šef odeljenja za nuklearnu energiju IAEA Mihail Čudakov.

 - Lično generalni direktor IAEA radi sa nama, on radi sa ovom situacijom i sa predsednikom Rusije i predsednikom Ukrajine. Ova situacija je potpuno pod njegovom kontrolom, ja nisam u toj grupi. Ali želim da kažem da ima pomaka, ima razgovora na ovu temu, uključeni su lideri drugih evropskih zemalja koji bi trebalo da utiču na rezultat - objasnio je Čudakov.

 
Zelenski: Više od četiri hiljade „tačaka nepobedivosti“ u Ukrajini

Preko 4.000 punktova za pružanje osnovnih usluga ljudima raspoređeno je širom Ukrajine u slučaju dužih nestanka struje, rekao je Volodimir Zelenski.

Punktovi će raditi besplatno i danonoćno u svim područnim i okružnim upravama, kao i u školama, zgradama Ministarstva za vanredne situacije. Tu su i voda, struja, mobilne komunikacije, internet.

 -Takođe primenjujemo naš novi projekat za podršku ljudima širom zemlje – „tačke nepobedivosti“. Do kraja ovog dana već je pripremljeno više od četiri hiljade takvih tačaka. Planirano je još više - napisao je Zelenski na svom Telegram kanalu.

Ukrajinske trupe granatirale Makejevku i Donjeck

Oružane snage Ukrajine ispalile su šest granata kalibra 155 mm na Makejevku i Donjeck.

 - Ukrajinske trupe granatirale su Makejevku i Petrovski okrug Donjecka, ispalivši šest granata kalibra 155 milimetara - saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine (ZCCC) .

Ukrajinske trupe su granatirale Jakovlevku i Pantelejmonovku

Oružane snage Ukrajine ispalile su osam granata kalibra 152 mm na Jakovlevku i Pantelejmonovku.

 - Ukrajinske trupe granatirale su Jakovlevku i Pantelejmonovku, ispalivši osam granata kalibra 152 milimetra - saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike pri Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine (ZCCC).

 
Generalštab Oružanih snaga Ukrajine: Najžešće borbe su u Donbasu

Kako se navodi u saopštenju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, ruske trupe koncentrišu svoje glavne napore na ofanzivu na artjomovskom i avdejevskom pravcu.

 - Oružane snage RF vrše inžinjerijsku opremu linije odbrane na određenim pravcima, i sprovode aktivno vazdušno izviđanje pomoću bespilotnih letelica - dodaje su u saopštenju.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)