ŠTRAJK MEDICINARA POMAŽE PUTINU: Šef britanskih konzervativaca pozvao radnike u zdravstvu da prekinu štrajk

P. Z. S. / ria.ru

04. 12. 2022. u 21:58

PREDSEDNIK Britanske Konzervativne partije Nadim Zahavi pozvao je radnike NHS-a da prekinu štrajkove kako ne bi pomogli Putinu, preneo je Independent.

ШТРАЈК МЕДИЦИНАРА ПОМАЖЕ ПУТИНУ: Шеф британских конзервативаца позвао раднике у здравству да прекину штрајк

Foto: Tanjug/AP

-Sada je vreme da se ujedinimo i pošaljemo veoma jasan signal gospodinu Putinu da se nećemo deliti na ovaj način, rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, predbožićni štrajkovi demonstriraju razjedinjenost Velike Britanije u trenutku kada je potrebno stvoriti jedinstven front protiv Rusije.

Ove izjave izazvale su negodovanje javnosti, uključujući osudu sindikalnih lidera. Pat Kalen, generalni sekretar Kraljevskog koledža za medicinske sestre, nazvao je neprihvatljivim korišćenje ukrajinske krize kao izgovora za smanjenje plata medicinskih sestara u Velikoj Britaniji.

Zapadne zemlje suočene su sa rastom cena energenata i naletom inflacije zbog uvođenja sankcija Moskvi i politike napuštanja ruskog goriva. U kontekstu poskupljenja goriva, pre svega gasa, industrija u Evropi je u velikoj meri izgubila svoje konkurentske prednosti, što se odrazilo i na druge sektore privrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati