ZAHAROVA PORUČILA ZAPADU: Iskoristili ste Minske sporazume da napumpate Kijev oružjem

Novosti online

07. 12. 2022. u 23:22

BERLIN i kolektivni Zapad nisu nameravali da realizuju Minske sporazume, nego su iskoristili dobijeno vreme da napumpaju Kijev oružjem, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ПОРУЧИЛА ЗАПАДУ: Искористили сте Минске споразуме да напумпате Кијев оружјем

Foto: Printskrin/EPA/ilustracija

Zaharova se osvrnula na izjavu bivše nemačke kancelarke Angele Merkel koja je ranije kazala da su Minski sporazumi potpisani kako bi Ukrajina imala vremena da postane jača.

-Dakle, Berlin, a prema tome i ceo kolektivni Zapad nije nameravao da realizuje Minske sporazume, nego je imitirao privrženost rezoluciji Saveta bezbednosti, dok je u stvarnosti pumpao oružjem kijevski režim. Ignorisao je sve zločine kijevskog režima u Donbasu i u Ukrajini u ime odlučujućeg napada na Rusiju, napisala je Zaharova na Telegramu.

Ranije je i bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko u razgovoru sa ruskim prankerima priznao da su Minski sporazumi zapravo bili potrebni da bi se dobilo na vremenu i da bi se ojačala ukrajinska vojska uz podršku NATO-a.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina