"POŠALJITE NAORUŽANJE UKRAJINI I USLEDIĆE GLOBALNA KATASTROFA" Volodin preti Zapadu

Novosti onlajn

23. 01. 2023. u 09:13

PREDSEDNIK ruske Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio je da će isporuka ofanzivnog naoružanja sa Zapada u Kijev dovesti do globalne katastrofe i uzvratnih mera Moskve uz upotrebu snažnijeg naoružanja.

ПОШАЉИТЕ НАОРУЖАЊЕ УКРАЈИНИ И УСЛЕДИЋЕ ГЛОБАЛНА КАТАСТРОФА Володин прети Западу

Foto: Tanjug/The State Duma, The Federal Assembly of The Russian Federation via AP

- Isporuke ofanzivnog oružja kijevskom režimu dovešće do globalne katastrofe. U slučaju da Vašington i zemlje NATO-a isporuče oružje koje će biti korišćeno za napade na civilne gradove i pokušaju da zauzmu naše teritorije, kako prete, uslediće odgovor još snažnijim oružjem - napisao je Volodin na svom "Telegramu" kanalu.

On je istakao da članovi američkog Kongresa, poslanici nemačkog parlamenta, francuske Narodne skupštine i drugih evropskih parlamenata "treba da budu svesni svoje odgovornosti prema čovečanstvu".

- Svojim odlukama Vašington i Brisel vode svet u strašni rat, u potpuno drugačija neprijateljstva nego danas, kada se udari izvode isključivo na vojnu i ključnu infrastrukturu kijevskog režima. S obzirom na tehnološku superiornost ruskog naoružanja, strani političari koji donose takve odluke o snabdevanju Kijeva oružjem treba da shvate da bi se to moglo završiti globalnom tragedijom koja će uništiti njihove zemlje - rekao je Volodin.

Volodin je rekao da bi takva akcija Zapada mogla takođe da učini neodrživim argumente protiv korišćenja oružja za masovno uništenje.

- Argumenti da nuklearne sile ranije nisu koristile oružje za masovno uništenje u lokalnim sukobima su neodrživi - dodao je.

Naveo je da je to zato što se SAD i NATO "nisu suočili sa situacijom u kojoj je postojala pretnja sigurnosti njihovim građanima i teritorijalnom integritetu njihovih zemalja".

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)