PIJANI RUS POKUŠAO DA UKRADE LENJINOVO TELO: Hteo da provali u mauzolej na Crvenom trgu, dao sumanuto objašnjenje policiji

Novosti online

06. 02. 2023. u 23:17

RUSKA policija privela je pijanog čoveka koji je pokušao da ukrade telo Vladimira Lenjina iz mauzoleja na Crvenom trgu, prenosi ruska državna novinska agencija TASS.

ПИЈАНИ РУС ПОКУШАО ДА УКРАДЕ ЛЕЊИНОВО ТЕЛО: Хтео да провали у маузолеј на Црвеном тргу, дао сумануто објашњење полицији

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Incident se dogodio u noći 6. februara. Muškarac je uhapšen kada je pokušao da provali u mauzolej u kojem se nalazi telo Vladimira Lenjina i da ga ukrade. Kasnije je otkriveno da je muškarac bio pijan - potvrdio je policijski izvor.

Policija je tokom noći primetila sumnjivog prolaznika kako se šeta u blizini mauzoleja. Kada je počeo da otvara vrata i pokušao da uđe unutra, policajci su ga priveli.

Navodno je na lice mesta pozvana Hitna pomoć, a lekari su konstatovali da muškarac ima psihički poremećaj izazvan dejstvom alkohola.

Tokom ispitivanja je govorio nejasno i pokušavao da pobegne, ali je na kraju priznao da je hteo da ukrade Lenjinovo telo. Međutim, privedeni muškarac nije mogao da objasni koji su mu bili motivi.

Bivši sovjetski državnik Vladimir Iljič Lenjin preminuo je 21. januara 1924. godine, a pre smrti nije izrazio želju na koji način želi da bude sahranjen. Stoga je njegovo telo balsamovano, a 1930. godine završena je izgradnja mauzoleja u koji je telo postavljeno.

BONUS VIDEO: ZA JAČU KONTROLU RUSIJE - Novi NATO "avaksi" sleteli na aerodom u Rumuniji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina