GENERALŠTAB VSU: Nova ruska ofanziva na pomolu, u Bahmutu nastavljeni napadi vagnerovaca

P. Z. S./unian.net

16. 03. 2023. u 20:53

Ruske trupe nastavljaju da jurišaju na Bahmut i spremaju se da nastave napad na Ugljedar. -U pravcu Bahmuta, neprijatelj nastavlja da juriša na grad Bahmut.

ГЕНЕРАЛШТАБ ВСУ: Нова руска офанзива на помолу, у Бахмуту настављени напади вагнероваца

Foto Tanjug/AP

Naši branioci su odbili neprijateljske napade u oblastima Orehovo-Vasiljevke, Bahmuta, Ivanovskog i Grigorovke, navodi se u saopštenju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine od 18:00 časova.

Napominje se da su brojna naselja u regionu Donjecka, posebno Bahmut, Majorsk, Zaliznoje i Njujork, bila izložena neprijateljskom granatiranju.

Generalštab je izvestio da je na pravcu Avdejevske, Marjinske i Šahtjora neprijatelj izveo neuspešne ofanzivne operacije u oblastima Kamenka, Avdejevka, Nevelski i Marjinka.

Takođe, ruske jedinice nastavljaju da se pripremaju za nastavak napada na Ugljedar, granatirajući, posebno, Avdejevku, Vodjane, Nevelskoje, Marjinku i Ugledar u regionu Donjecka.

FOTO: Tanjug/AP

U izveštaju se navodi da je na Kupjanskom i Limanskom pravcu neprijatelj izveo neuspešne ofanzivne operacije u oblastima naselja Grjanikovka, Kremenaja, Kuzmino, Verhnekamenskoje i Sporno.

-Artiljerija je gađala područja naselja Dvurečnaja, Grjanikovka i Krahmalnoje u Harkovskoj oblasti, kao i Nevskoe i Belogorovka-Lugansk“, naveo je Generalštab.

Neprijatelj je u defanzivi na zaporoškom i hersonskom pravcu. Neprijatelj takođe granatira područja naselja nedaleko od linije dodira, posebno šest u Zaporožju, kao i 10 u Hersonskoj oblasti.

Takođe, ruski osvajači su pucali po nizu naselja u Černigovskoj, Sumskoj i Harkovskoj oblasti.

BONUS VIDEO - RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UHAPŠEN NAPADAČ: Muškarac koji je pretio eksplozivom u iranskom konzulatu u Parizu lišen slobode (FOTO)