SLEDI VELIKO POVLAČENJE UKRAJINACA DO REKE DNJEPAR: Američki obaveštajac je upozorio Zelenskog na Artjomovsk

P. Z. S. / ria.ru

17. 03. 2023. u 18:01

UKRAJINSKA vojska može da se povuče sve do Dnjepra nakon poraza grupe u Artjomovsku (Bahmut), rekao je bivši američki obaveštajac Toni Šafer u intervjuu novinaru Stivenu Gardneru.

СЛЕДИ ВЕЛИКО ПОВЛАЧЕЊЕ УКРАЈИНАЦА ДО РЕКЕ ДЊЕПАР: Амерички обавештајац је упозорио Зеленског на Артјомовск

Foto AP


-Oni toliko loše upravljaju svojim trupama i resursima da neće moći (pregrupišu se i nastave odbranu. — pribl. red.). Upravo sada (predsednik Ukrajine Vladimir. — pribl. ur.) Zelenski nastavlja da besmisleno baca vojnog osobljea u Bahmutski kotao, primetio je oficir.

Foto AP


Prema njegovim rečima, jedinice Oružanih snaga Ukrajine, namenjene za držanje druge i treće linije odbrane, već su razbijene u oblasti Artjomovska, pa je, nakon što naselje pređe pod kontrolu ruskih snaga, počeće veliko povlačenje ukrajinske vojska do Dnjepra. Posle toga ih (Ruse. — pribl. prim.) ništa neće moći da zaustavi, rezimirao je bivši obaveštajac.


Dan ranije, Šafer je rekao da Ukrajinci neće moći da dobiju ni bitku za Artjomovsk ni dugotrajni sukob bez dodatnih kopnenih snaga SAD i NATO.

Ovakva negativna prognoza je krajnje nezgodna za Vašington, ali je zasnovana na stvarnim činjenicama, naglasio je obaveštajac.

BONUS VIDEO - RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja