UKRAJINSKI GENERALI NA VEZI SA VAŠINGTONOM: Održan sastanak vojnih zvaničnika, evo šta su bile glavne teme

Novosti online

18. 03. 2023. u 11:24

ANDREJ Jermak, šef kabineta Vladimira Zelenskog, rekao je da je, zajedno sa glavnokomandujućim ukrajinskih snaga Valerijem Zalužnim, imao telefonski razgovor sa američkim savetnikom za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivanom, američkim sekretarom odbrane Lojdom Ostinom i načelnikom štaba Markom Milijem.

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛИ НА ВЕЗИ СА ВАШИНГТОНОМ: Одржан састанак војних званичника, ево шта су биле главне теме

Foto: Profimedia/Ilustracija

Napominje se da su, pored Zalužnog i Jermaka, sastanku prisustvovali visoki činovi ukrajinskog Ministarstva odbrane i komandanti ukrajinskih trupa.

- Zajedno sa glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine Valerijem Zalužnim, imali smo video konferencijski sastanak sa savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika Sjedinjenih Država Džejkom Salivanom, ministrom odbrane Lojdom Ostinom i predsedavajućim Združenog generalštaba Markom Milijem - napisao je Jermak na svom Telegram kanalu.

Kako se navodi, sastanak su pratili i ministar odbrane Ukrajine Aleksij Reznikov, komandant ukrajinskih kopnenih snaga Aleksandar Sirski i komandant operativno-strateške grupe Tavrija Aleksandar Tarnavski.

Napominje se da se na kraju sastanka u razgovor uključio Vladimir Zelenski. Strane su razgovarale o trenutnoj situaciji na frontu i potrebama ukrajinske vojske.

BONUS VIDEO: UKRAJINSKI TENKISTI NA OBUCI U ŠPANIJI - U Saragosi se pripremaju za korišćenje tenkova "Leopard 2A4"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

BIZARNOST NA SAHRANI KAKVA SE NE VIĐA: Divlja zver preprečila put povorci, nastala opšta panika