HAPŠENJE PUTINA ZNAČILO BI OBJAVU RATA RUSIJI: Medvedev zapretio - U tom slučaju naše rakete bi letele u Bundestag

Novosti onlajn

23. 03. 2023. u 17:47

DMITRIJ Medvedev, bivši predsednik Rusije i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, prokomentarisao je nalog Međunarodnog krivičnog suda (MKS) za ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, piše Rojters.

ХАПШЕЊЕ ПУТИНА ЗНАЧИЛО БИ ОБЈАВУ РАТА РУСИЈИ: Медведев запретио - У том случају наше ракете би летеле у Бундестаг

Foto: EPA

- Svaki pokušaj hapšenja Putina značio bi objavu rata Rusiji - objavio je Putinov saveznik na Telegramu. Rusija je jedna od zemalja koja ne priznaje MKS. Medvedev tvrdi da je MKS pravna ništavost koja nikada nije uradila ništa značajno.

- Ako bi šef nuklearne države otišao u Nemačku i bio uhapšen, šta bi to značilo? Objava rata Rusiji. Hajde da zamislimo situaciju koja se nikada neće desiti, ali zamislimo da jeste – aktuelni šef nuklearne države odlazi na nemačku teritoriju i biva uhapšen. Šta bi to značilo? Objava rata Ruskoj Federaciji. I u tom slučaju bi sve naše rakete letele u Bundestag do kancelarije kancelarke - rekao je Medvedev u video snimku objavljenom na Telegramu.

Kremlj kaže da je nalog za hapšenje MKS-a politička odluka, ali besmislena u odnosu na Rusiju. Ruski zvaničnici negiraju ratne zločine u Ukrajini i kažu da je Zapad ignorisao ono što Rusija tvrdi da su ukrajinski ratni zločini.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI T-90M DEJSTVUJU U DONBASU - Pogledajte snimke Ministarstva odbrane Rusije

(Index)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)