PESKOV: Istraga sabotaže Severnog toka mora da bude transparentna

Novosti online

24. 03. 2023. u 11:03

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je pozitivna vest to što je Danska pozvala operatera Severnog toka "Nord Strim 2 AG" da učestvuje u izvlačenju predmeta koji je pronađen u blizini gasovoda i da je veoma važno da istraga sabotaže gasovoda bude transparentna.

ПЕСКОВ: Истрага саботаже Северног тока мора да буде транспарентна

Foto: EPA

 - Ohrabrujuća je vest da je stigao poziv da se preduzmu dodatne radnje u okviru istrage, jer se otkriveni objekat nalazi pored cevnog šava. Šav je najugroženiji deo cevovoda, a eksplozija se dogodila i na šavu. Zbog toga je bitno da se u okviru istrage utvrdi o kakvom se objektu radi - rekao je Peskov.

Podsetimo, danska agencija za energetiku (DEA) pozvala je operatera Severnog toka "Nord Strim 2 AG" da učestvuje u izvlačenju predmeta koji je pronađen u blizini gasovoda.

 - Kako bi dalje razjasnile prirodu objekta, danske vlasti su odlučile da ga podignu na površinu. S tim u vezi, Danska agencija za energetiku pozvala je operatera gasovoda 'Nord Strim 2 AG' da učestvuje u toj operaciji - navodi se u saopštenju agencije.

Peskov je dodao da SAD nastavljaju da se direktno i indirektno mešaju u unutrašnje stvari drugih zemalja, uključujući Belorusiju.

 - Namera Vašingtona da u bliskoj budućnosti imenuje specijalnog izaslanika za saradnju sa opozicionim snagama Belorusije nije ništa drugo do mešanje u unutrašnje stvari. Ali uveren sam da je beloruska država stabilna, jaka i sposobna da spreči one koji žele da se mešaju u njihove unutrašnje stvari - naveo je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)