NE ZNA SE KADA ĆE POČETI OPERACIJA: "Nord strim" će učestvovati u izvlačenju sumnjivog predmeta otkrivenog kod gasovoda "Severni tok 2"

Novosti onlajn

24. 03. 2023. u 22:07

KOMPANIJA „Nord strim 2 AG“, operater gasovoda „Severni tok 2“, prihvatila je da učestvuje u izvlačenju iz mora sumnjivog predmeta pronađenog u blizini gasovoda, saopštio je direktor pres službe danske energetske agencije Ture Falbe-Hansen.

НЕ ЗНА СЕ КАДА ЋЕ ПОЧЕТИ ОПЕРАЦИЈА: Норд стрим ће учествовати у извлачењу сумњивог предмета откривеног код гасовода Северни ток 2

Foto AP

Ta agencija je ranije pozvala kompaniju „Nord strim 2 AG“ da učestvuje u ovoj operaciji.

- Mogu da potvrdim da je kompanija ‘Nord strim’ prihvatila poziv da učestvuje u operaciji izvlačenja objekta uočenog u blizini gasovoda. Nemamo informacije o tome kada će početi operacija - rekao je Falbe-Hansen.

Otkriveni predmet ima oblik cilindra visine 40 centimetara i prečnika 10 centimetara, a danska agencija ne isključuje opciju da se radi o bovi.

Da bi se razjasnilo o čemu se radi, agencija je odlučila da izvuče objekat uz pomoć danskog Ministarstva odbrane.

Podsetimo, brod „Gasproma“ je pronašao dokaze koji bi mogli da ukazuju na postojanje još jedne eksplozivne naprave na gasovodu „Severni tok“, 30 kilometara od mesta ranijeg terorističkog napada, izjavio je 14. marta ruski predsednik Vladimir Putin.

U septembru prošle godine tri eksplozije odjeknule su na gasovodima „Severni tok“ koji su izgrađeni radi prenosa ruskog gasa ka Nemačkoj. Eksplozije su se dogodile u ekskluzivnim ekonomskim zonama Švedske i Danske. Obe zemlje su saopštile da su eksplozije namerno izazvane, ali još nisu utvrdile ko je odgovoran.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

"NOVOSTI" NA ULICAMA PARIZA: Ponovo masovne demonstracije - francuska prestonica u haosu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju