"POKUŠAJI DA RUSIJU PRETVORE U OTPADNIKA TRPE FIJASKO" Lavrov: Zapad „kroz zube“ počinje da priznaje formiranje multipolarnog sveta

Novosti onlajn

24. 03. 2023. u 21:59

POJEDINI političari u zapadnim zemljama već počinju „kroz zube“ da priznaju formiranje multipolarnog sveta, navodi se u članku koji je objavio ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u časopisu „Razvedčik”.

ПОКУШАЈИ ДА РУСИЈУ ПРЕТВОРЕ У ОТПАДНИКА ТРПЕ ФИЈАСКО Лавров: Запад „кроз зубе“ почиње да признаје формирање мултиполарног света

FOTO: Tanjug/AP

Prema rečima Lavrova, jačanje multipolarnosti je „glavna tendencija savremenog međunarodnog razvoja“.

- Ovu istinu počinju da priznaju i neki političari na Zapadu, doduše 'kroz zube' - ocenjuje ministar.

On je skrenuo pažnju na to da je i aktuelni predsednik Francuske Emanuel Makron govorio o kraju svetske dominacije Zapada, ali da je to bilo „pre nego što je stao 'pod zastavu' proukrajinske antiruske koalicije koju je okupio Vašington“.

Lavrov je istakao da novi centri u Evroaziji, u azijsko-pacifičkom regionu, na Bliskom istoku, u Africi, Latinskoj Americi danas postižu značajne uspehe u različitim oblastima, pritom se oslanjajući na „nezavisnost, državni suverenitet i kulturni i civilizacijski identitet“.

Sa druge strane, po rečima ministra, kolektivni Zapad ulaže sve napore da „oživi zastareli unipolarni model, da natera svet da živi po izmišljenom zapadnocentričnom poretku zasnovanom na pravilima, a da one koji se ne slažu sa tim pravilima koja niko nigde nije video, nastoje da kazne“.

Takođe je konstatovao da pokušaji SAD i EU da izoluju Rusiju i da je pretvore u „otpadnika“ trpe potpuni fijasko.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

"MIGOVI" ODLETELI ZA UKRAJINU: Slovaci poslali Ukrajincima četiri od planiranih 16 lovaca MiG-29

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...