uživoRAT U UKRAJINI: "Mogućnost da protivnik zauzme Zaporošku nuklearku ne postoji"

Novosti online

27. 09. 2024. u 07:40

RAT u Ukrajini ušao je u 947. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Могућност да противник заузме Запорошку нуклеарку не постоји

FOTO: Tanjug/AP

Ruske snage u Zaporoškoj oblasti

Oružane snage Rusije nalaze se na periferiji grada Guljajpolje u Zaporoškoj oblasti, rekao je gubernator Evgenije Balicki.

Oboreno devet ukrajinskih dronova tokom noći

Tokom noći iznad Belgorodske i Rostovske oblasti oboreno je devet ukrajinskih dronova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Oštećeni objekti u luci Izmail

Više objekata u ukrajinskoj luci Izmail oštećeno je u udarima ruskih snaga, uključujući skladišta zapadne oklopne tehnike, saopštio je koordinator nikolajevskog proruskog pokreta otpora Sergej Lebedev.

On je dodao da je PVO Rumunije učestvovala u odbijanju ruskog napada na Izmail, kao i da su dva rumunska lovca ušla na ukrajinsku teritoriju.

Balicki o bezbednosti Zaporoške nuklearke

Rusija u potpunosti osigurava nuklearnu bezbednost Zaporoške nuklearke i mogućnost da je ukrajinske snage zauzmu ne postoji, rekao je u intervjuu za Sputnjik gubernator Zaporoške oblasti Evgenije Balicki.

"Mogu da kažem dve stvari. Prvo: taj objekat protivnik ne može da zauzme, desanti preko reke nisu mogući. Drugo, u punom obimu osiguravamo bezbednost objekta i nuklearne pretnje nema", rekao je Balicki.

Kritično oko Ugljedara

Situacija oko Ugljedara je kritična i ukrajinske snage bi trebalo da se povuku iz grada, rekao je za ukrajinsku televiziju bivši predstavnik za medije Generalštaba ukrajinskih Oružanih snaga Vladislav Seleznjov.

"Potpuna dominacija ruskih snaga i tehnike na tom delu fronta, na nekim položajima imaju osam puta više resursa nego mi", rekao je on i dodao i da ruska vojska ima prednost i kada je reč o avijaciji, dok Ukrajinci nemaju načina da se od nje zaštite.

"Nemamo dovoljno artiljerije za uspešnu kontrabaterijsku borbu", naveo je on.

BONUS VIDEO: ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

TAKVI LJUDI SU RETKI: Ceca pozajmila pare Đorđu Davidu posle saobraćajne nesreće u Severnoj Makedoniji