"ODGOVOR NA IZRAELSKE ZLOČINE ĆE DOĆI U PRAVO VREME": Iran o novim napadima Izraela

Jovana Švedić

29. 09. 2024. u 18:17

DžAVAD Zarif, zamenik predsednika za strateška pitanja, rekao je da će Iranski odgovor na "zločine" izraelskog režima doći u pravo vreme i kada Iran to odluči.

ОДГОВОР НА ИЗРАЕЛСКЕ ЗЛОЧИНЕ ЋЕ ДОЋИ У ПРАВО ВРЕМЕ: Иран о новим нападима Израела

Foto: EPA

- Iranski odgovor na zločine izraelskog režima će doći u pravo vreme i prema izboru Irana, biće određen na najvišim nivoima -  izjavio je Mohamed Džavad Zarif tokom održavanja memorijala generalnog sekretara Hezbolaha Hasana Nasralaha, ubijenog u petak u izraelskom napadu na glavni grad Libana.

Predsednik iranskog parlamenta Mohamed Bager Galibaf poslao je poruku podrške Libanu tokom telefonskog razgovora sa svojim libanskim kolegom Nabihom Berijem.

Prema novinskoj agenciji Tasnim, Galibaf je Beriju izrazio saučešće povodom Nasralahove smrti.

- Svedoci smo porasta problema sa kojima se suočava libanski narod i ratne izbeglice ovih dana. Kao i uvek, stojimo uz Liban - naglasio je Galibaf i dodao da će se borba protiv Izraela nastaviti, jer kako tvrdi, Izrael želi da raseli stanovništvo južnog Libana. 

Izraelska vojska je od 23. septembra jurišala na Liban na mete Hezbolaha, ubivši najmanje 816 ljudi i ranivši preko 2.500, saopštilo je libansko ministarstvo zdravlja.

Tenzije između Hezbolaha i Izraela je rasla od početka rata u Gazi koje su eskalirale u sukobe počevši od 7. oktobra prošle godine.

Međunarodne zajednice upozoravaju da bi izraelski napadi u Libanu mogao da se proširi u regionalni rat. 

(AA)

BONUS VIDEO:

RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?