ZELJKOVIĆA SPASAO HAPŠENJA: Tokom rasvetljavanja afere "Korona ugovori", u Banjaluci uhapšen vozač Civilne zaštite RS Milan Jašarević

O. MATAVULj

25. 01. 2022. u 07:13

MILAN Jašarević zvani Campa iz Sokoca, vozač u Civilnoj zaštiti RS, uhapšen je juče u okviru predmeta "Korona ugovori" koji se vodi protiv nekadašnjeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkovića i više osoba, zbog zloupotreba u postupku javnih nabavki.

ЗЕЉКОВИЋА СПАСАО ХАПШЕЊА: Током расветљавања афере Корона уговори,  у Бањалуци ухапшен возач Цивилне заштите РС Милан Јашаревић

Privođenje Jašarevića, Zeljković i Bojić, Foto "Viber"

Jašarevića su, po nalogu Republičkog javnog tužilaštva RS, uhapsili inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, koji su ga u Banjaluci presreli u saobraćaju, u službenom vozilu Civilne zaštite "pasat" i lišili slobode.

- Jašarević je bio čovek koji je, u prvim danima istrage, vozio Branislava Zeljkovića u Srbiju, dok je policija za njim tragala i kada se smatralo da se nalazi u bekstvu - kaže neimenovani izvor blizak istrazi.

Podsetimo, Zeljković je tokom pretresa kancelarija Instituta za javno zdrasvstvo RS bio nedostupan istražiteljima, da bi se kasnije sam predao - navodeći da je bio u Beogradu, na lečenju.

U MUP RS navode da je Jašarević uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja u vezi sa pomaganjem.

- U toku su pretresi na više lokacija, a po završetku kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predat na dalje postupanje Republičkom javnom tužilaštvu - saopštio je MUP RS.

Uhapšeni Jašarević je ranije radio u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao vozač tadašnjeg potpredsednika Nenada Stevandića, a potom je prebačen u Republičku upravu civilne zaštite.

Milan Novitović, v. d. direktora Civilne zaštite RS, potvrdio je da je Jašarević zaposlen na poziciji višeg stručnog saradnika za planiranje, obuku i međunarodnu saradnju, te da ga je CZ preuzela iz Narodne skupštine RS.

Foto G. Š.

- Odlukom direktora je stavljen na raspolaganje Timu za praćenje i sprovođenje mera Republičkog štaba za vanredne situacije, koji je formirala Vlada Republike Srpske. U tom timu obavlja zadatke i na raspolaganju je 24 sata, a vođa tog tima je Nenad Stevandić - precizirao je Novitović, napominjući da ne zna kakve veze Jašarević ima sa istragom u aferi "Korona ugovori", jer u službenim evidencijama nema podataka o tome da je službenim vozilom Civilne zaštite vozio prvoosumnjičenog Zeljkovića.

- Neka istražni organi rade svoj posao, a i ja sam svakog trenutka spreman da im se stavim na raspolaganje. Neka me pozovu i odgovoriću im na sva pitanja - poručio je Novitović, navodeći da Zeljković za njega predstavlja "oličenje časti i poštenja".

Osim Branislava Zeljkovića, u predmetu "Korona ugovori" su pod istragom još i direktor firme "Prokontrol" Slavko Bojić, "Promedinga" Dragan Dubravac, agencije "Travel for fan" Saša Marković, te direktor dobojske bolnice Mladen Gajić i vlasnik firme "A.R.M.S. sistemi" Vladimir Vuletić.

UDES

MILAN Jašarević se u javnosti ranije pominjao kada je u saobraćajnoj nezgodi slupan službeni automobil Civilne zaštite "nisan iks-trejl", koji je bio donacija Ambasade Japana u BiH. Ispostavilo se da Jašarević nije odgovoran za nezgodu, jer je vozač "kedija" koji ga je udario bio pod dejstvom alkohola. U CZ navode da su obeštećeni za štetu na vozilu, koje je popravljeno, pa se i danas koristi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista