SVETOSAVSKE NAGRADE U SENCI UVREDA: Neočekivano burna sednica Skupštine grada Trebinja na kojoj na dnevnom redu nije bilo "teških tema"

D. CURAĆ

26. 01. 2022. u 06:08

OČEKIVALO da će sednica Skupštine grada Trebinja biti u znaku dodeljivanja Svetosavskih nagrada, da se neće voditi preterano teške rasprave s obzirom na to da na Dnevnom redu nije bilo "teških tema".

СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ У СЕНЦИ УВРЕДА: Неочекивано бурна седница Скупштине града Требиња на којој на дневном реду није било тешких тема

Foto Skupština Trebinje

Sednicu su, ipak, obeležile međusobne uvrede odbornika Liste za Pravdu i red Nebojša Milišića i odbornika NDP Bojana Šapurića.

Sve je počelo sa pitanjem koje je Milišić postavio predsedniku Skupštine Dragoslavu Banjku da li mu je odbornik NDP-a Bojan Šapurić rekao da je bio na saslušanju u policiji zbog navodnih malverzacija oko glasova na izborima 2020. Na ovo pitanje reagovao je Šapurić, ali prethodno nije ispoštovao poslovnik pa nije dobio reč. Zatim je nastala verbalna rasprava između Šapurića i Milišića, tokom koje su jedano drugog nazvali "ljudskom gnjidom". Zato je Banjak dao pauzu od 10 minuta kako bi se odbornici smirili, a skupština nastavila normalno zasedanje.

Odbornici trebinjske Skupštine jednoglasno su podržali dodelu "Svetosavske nagrade" istaknutim prosvetnim radnicima. Ovo priznanje dodeljeno je profesoru, direktoru i sekretaru Gimnazije "Jovan Dučić" - Dušanu Kovačeviću i posthumno vaspitaču u Javnoj ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje dece "Naša radost" - Danici Rikalo.

Svetosavska nagrada biće uručena i bivšem nastavniku, pomoćniku direktora i direktoru Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški" Milosavi Ilić, bivšem profesoru mašinske grupe predmeta i direktoru Tehničke škole Dobroslavu Grujičiću i bivšem nastavniku i direktoru Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" Dragoslavu Đordanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći